Condol per la mort d'Eduardo Galeano

Condol per la mort d'Eduardo Galeano

L’escriptor i periodista uruguaià va ser guardonat el 2010 amb el Premi Internacional Vázquez Montalbán, impulsat per la Fundació FCB i el Col·legi de Periodistes de Catalunya

El FC Barcelona vol expressar el seu condol a la família del periodista i escriptor Eduardo Galeano, que ha mort aquest dilluns a l’edat de 74 anys a la seva ciutat natal, Montevideo.

Galeano, un apassionat del futbol, va ser guardonat l’any 2010 amb el VII Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu, impulsat per la Fundació FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En aquella edició el jurat va decidir premiar-lo per “haver donat una empremta literària als gèneres periodístics”, així com “una mirada singular i compromesa en l’exercici del periodisme”. En la cerimònia d’entrega, celebrada el 24 de maig del 2011 al Palau de la Generalitat, Galeano va voler dedicar el premi "a la memòria del president Josep Suñol, assassinat pels enemics de la democràcia".

En un emotiu discurs que va despertar l’ovació de tots els presents, l’uruguaià va enumerar els punts que l’unien amb Montalbán, entre el quals "el plaer per la ironia i el riure", a més de "la reivindicació de la bona taula com a representació de la diversitat cultural".

En la seva prolífica trajectòria destaca el llibre ‘El fútbol a sol y a sombra’ (1995), la seva obra capital en el gènere del periodisme esportiu i un clàssic dels llibres dedicats a la temàtica futbolística. L'autor introduïa el lector a l'univers futbolístic des dels seus inicis a través de petits relats molt relacionats amb la passió que genera aquest esport.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut