Forment de la lectura en català amb 'Lletres, al camp!'

Forment de la lectura en català amb 'Lletres, al camp!'

Un grup d’onze escriptors i escriptores, guardonats amb diferents premis, ha estat rebut pel president Bartomeu a la Llotja de l’Estadi en el marc d’aquesta campanya de la Fundació

Coincidint amb el partit al Camp Nou entre el Barça i el València, el ‘dream team’ de les lletres catalanes, onze autors i autores reconeguts i reconegudes amb diferents premis literaris, ha estat rebut pel president, Josep Maria Bartomeu, acompanyats pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Es tracta d’una nova edició de la campanya ‘Lletres, al camp!’, impulsada des de fa deu anys per la Fundació FC Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes. L’objectiu és donar difusió als autors catalans i a les seves obres i alhora fomentar la lectura en la nostra llengua entre el gran públic.

El grup d’onze autors i autores que formen l’alineació d’enguany han estat convidats a veure el partit des de la Llotja d’honor de l’Estadi i han obsequiat el president Bartomeu amb un exemplar dedicat de la seva obra.

Paral·lelament, a les taquilles del Camp Nou s’han distribuït aproximadament 20.000 punts de llibre editats especialment per a l’ocasió i que apleguen frases d’aquests onze autors i autores al voltant del món del futbol, el Barça i la literatura. És una col·lecció única d’onze punts de llibre.

L’equip de ‘Lletres, al Camp!’ 2015 està format per:

Joan Carreras. Barcelona, 1962. Periodista, guionista de televisió i escriptor. Premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana per ‘Cafè Barcelona’ i Premi Sant Jordi de Novel·la per ‘L’àguila negra’.

Pep Coll. Pessonada, Pallars Jussà, 1949. Escriptor i professor de llengua i literatura catalana. Premi de la Crítica Catalana de narrativa; Premi Joan Crexells i Premi El Setè Cel de Salt per ‘Dos taüts negres i dos de blancs’.

Melcior Comes. Sa Pobla, Mallorca, 1980. Escriptor. Premi Sant Joan de literatura catalana per ‘Hotel Indira’.

Manuel Forcano. Barcelona, 1968. Poeta, hebraista i traductor. Premi Miquel de Palol de Poesia per ‘Ciència exacta’.

Mercè Ibarz. Saidí, 1954. Escriptora i periodista. Premi Crítica Serra d’Or de narració per ‘Vine com estàs’.

Carles Morell. Artés, 1992. Poeta. Premi Amadeu Oller de poesia. ‘Els vapors que maten’.

Jordi Nopca. Barcelona, 1983. Periodista, escriptor i traductor. Premi Documenta per ‘Puja a casa’.

Carme Riera. Palma de Mallorca, 1948. Guionista, professora i escriptora. Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana de l'AELC, que premia tota una trajectòria.

Marta Rovira. Banyoles, 1969. Sociòloga i professora. Premi Carles Rahola d’assaig per ‘La Transició franquista’.

Pau Vadell. Mallorca 1984. Poeta, escriptor i traductor. Premi Literari Vila de Lloseta de Poesia per ‘Sang cremada’.

Mònika Zgustova. Praga, 1957. Escriptora i traductora. Premi Joaquim Amat Piniella per ‘La nit de Vàlia’.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut