Nacho Muñoz rep una donació molt especial

Nacho Muñoz rep una donació molt especial

Els jugadors blaugrana, amb la col·laboració de la Fundació FC Barcelona i la secció de bàsquet, han donat 3.550 euros a benefici de l’Associació ASDENT

Nacho Muñoz, el darrer fitxatge del primer equip de bàsquet blaugrana, ha rebut aquest dilluns un xec molt especial. Després de la seva presentació i posterior debut amb el Barça coincidint amb el partit FCB-Rio Natura Monbús al Palau, els jugadors de la plantilla de bàsquet van acordar donar 50 euros per cada assistència que repartissin en els quatre últims partits de la fase regular de la Lliga Endesa disputats al Palau. Aquest dilluns, abans de l’entrenament, en Nacho Muñoz ha rebut de la mà dels seus companys la donació de 3.550 euros, equivalent a 71 assistències repartides, per ajudar a finançar la recerca científica d’aquesta patologia.

Recordem que l’objectiu d’aquestes accions és sensibilitzar els aficionats sobre la malaltia de Dent, fer veure la importància que té la investigació per trobar-ne una cura i servir d’altaveu de l’associació ASDENT (www.asdent.es), entitat impulsada per l’Eva Giménez, mare d’en Nacho, i la seva família.

Què és la malaltia de Dent?

És una malaltia genètica lligada al cromosoma X, molt rara. Afecta exclusivament el ronyó, produint pèrdues de substàncies com ara proteïnes, calci, fòsfor, glucosa i pot arribar a danyar fins a la fallada renal crònica. És una de les 7.000 malalties rares que es coneixen i a l’estat espanyol s’hi han detectat 40 casos. En Nacho és un d’ells. Va ser descrita per primera vegada pels doctors Dent i Friedman l’any 1964 i actualment no existeix un tractament definitiu ni cap règim formalment acceptat per pal·liar-la.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut