La Fundació FCB, la Fundació Gates i Global Citizen s'alien contra la pobresa extrema

La Fundació FCB, la Fundació Gates i Global Citizen s'alien contra la pobresa extrema

L’entesa s’ha presentat aquest dijous a San Francisco amb la presència de Josep Maria Bartomeu, Arda Turan i Kweku Mandela, nét del líder sud-africà

La Fundació FC Barcelona, la Bill & Melinda Gates Foundation i Global Citizen han presentat aquest dijous a San Francisco la campanya ‘Beat Extreme Poverty’ (‘Vencem la Pobresa Extrema’) amb l’objectiu d’animar milions de persones a interessar-se pels problemes globals i a involucrar-se en accions per ajudar a eradicar la pobresa extrema al món.

L’acte ha tingut lloc a l’Hotel St. Regis de San Francisco amb la presència del jugador del primer equip Arda Turan; Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona; Tom Scott, director de marca i campanyes de la Bill & Melinda Gates Foundation; Hugh Evans, director general de Global Citizen, i Kweku Mandela, ambaixador de Global Citizen i nét de l’expresident sud-africà. També han assistit els directius del FC Barcelona Jordi Cardoner i Silvio Elías.

2015: punt d’inflexió per als objectius globals

La Fundació FC Barcelona i la Gates Foundation han treballat plegades des del 2011 per sensibilitzar sobre l’eradicació de la poliomielitis al món. Ara, amb la incorporació de Global Citizen, les tres entitats treballaran per dur a terme accions de sensibilització, tant presencials com online, sobre la pobresa al món, un assumpte en què la Fundació FC Barcelona ja ha treballat en altres ocasions a Catalunya, per exemple, impulsant campanyes de recapte d’aliments.

 El 2015 suposa un punt d’inflexió en relació amb el futur del planeta. A l’Assemblea General de les Nacions Unides que tindrà lloc el proper setembre els líders mundials marcaran els objectius globals del mapa de ruta per eradicar la pobresa, les desigualtats i el canvi climàtic. Així doncs, aquesta entesa a tres bandes que s’ha presentat avui arriba en un moment crucial per tal d’ajudar a difondre aquests objectius i encoratjar la societat a participar-hi activament.

Bartomeu: "Treballar amb aquests socis és garantia d'èxit"

Durant els parlaments, Josep Maria Bartomeu ha assegurat que el Barça i la Fundació se senten "molt a prop dels problemes que assetgen la nostra societat. I, en l’àmbit global, l’eradicació de la pobresa extrema és un dels grans assumptes". Bartomeu ha recordat també que el Barça té el compromís de contribuir a crear una societat més sensible amb els problemes que afecten a les persones i ha confessat que fer-ho "de la mà de la Gates Foundation i del Global Citizen, és garantia d’èxit.”

Arda Turan, que ha compartit escenari amb Kweku Mandela ha recordat sentir-se "molt feliç d'estar al Barça" i ha reconegut el fet diferencial que suposa el 'Més que un Club' que caracteritza l'entitat. Per la seva banda el nét de Mandela ha assegurat que "quan un Club com el Barça s’implica amb temes com la pòlio o la pobresa extrema, la gent respon. I el Barça arriba a molta gent. Estic encantat que el seus fans participin en aquest moviment”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut