Dol per la mort de Johan Cruyff

Dol per la mort de Johan Cruyff

L'exjugador del FC Barcelona ha mort aquest dijous a Barcelona als 68 anys.

Johan Cruyff ha mort aquest dijous 24 de març als 68 anys. L’holandès, una de les grans llegendes de la història del FC Barcelona i del futbol mundial com a jugador i entrenador, ens ha deixat després de lluitar contra el càncer durant els últims mesos.

El vincle entre Cruyff i el Barça va començar l’agost del 1973, quan va signar procedent de l’Ajax, on s’havia convertit en el millor jugador del món pocs anys abans. Amb el Barça aviat va col·leccionar títols i reconeixements. En la seva primera temporada com a culer va guanyar la Lliga, i va rebre les seves segona i tercera Pilota d’Or, respectivament. Amb el seu joc intel·ligent, tècnica superba i capacitat de lideratge, es va convertir en una icona per al barcelonisme.

A la retina dels culers encara hi ha el gol acrobàtic contra l’Atlètic de Madrid i el 0-5 al Santiago Bernabéu al febrer del 1974, entre molts d’altres. El 1978, després de guanyar la Copa del Rei d’aquella temporada, Cruyff va deixar el Barça.

Trigaria 10 anys a tornar al Club. I ho faria com a entrenador. Va seure a la banqueta del Barça durant vuit temporades, durant les quals va encapçalar el millor Barça de la història fins al moment. Va encadenar quatre títols de Lliga i, entre altres competicions va conquerir la primera Copa d’Europa blaugrana, el maig del 1992 a Wembley. Era l’època del llegendari Dream Team, un equip que va meravellar tot el món amb un futbol extraordinari.

El 1996 va abandonar la banqueta blaugrana, i el 1999 va ser escollit com a millor jugador del segle a Europa. El seu vincle va anar més enllà del FC Barcelona, i es va convertir en una figura molt implicada amb Catalunya. Al setembre del 2006 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi, i després es va convertir en seleccionador català.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut