Ferran Olivella, protagonista del Seguim en Joc del mes de juliol

Ferran Olivella, protagonista del Seguim en Joc del mes de juliol

El programa de l'Agrupació Barça Jugadors entrevista l’il·lustre capità i repassa l’actualitat de l’entitat en l'episodi que s'estrena el diumenge 3 de juliol

El programa de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ) a Barça TV, "Seguim en Joc", entrevista Ferran Olivella, jugador del primer equip entre el 1956 i el 1968, en la seva edició de juliol que s’estrena el diumenge 3 a les 20.30 hores. El programa porta el membre del Barça de les Cinc Copes al seu Poble Sec natal. El barri està canviat i no hi ha rastre de la casa en que va començar a jugar a futbol, donant puntades de peu a una pilota contra una paret.

L’il·lustre capità confessa que la seva il·lusió de nen era jugar de porter, tot i que dediqués més de deu anys a jugar a la defensa blaugrana. Una figura històrica del barcelonisme a la que 100.000 persones van anar a acomiadar en el seu darrer partit a Can Barça. La samarreta d’aquell dia és al Museu del FC Barcelona: “aquí es veu, a casa estaria a un calaix. El record el porto amb i no l’oblidaré”, sentencia Olivella.

L’equip de Seguim en Joc també segueix l’integrant del Barça de les Cinc Copes a casa seva, on guarda records de les 2 Lligues, 4 Copes i 3 Copes de Fires que va guanyar com a blaugrana. D’entre tots els premis que guarda, Olivella destaca un record que no té preu: “vaig jugar l’últim partit al camp de Les Corts i el primer al nou estadi, això per mi és una satisfacció que no es pot comprar”. Actualment, Olivella és directiu de l’Àrea Institucional de l’ABJ i valora positivament la tasca de l’entitat: “estic més que satisfet de la tasca d’ajut que l’Agrupació fa amb els exjugadors que tenen necessitats”.

 

L’ABJ premia el joc net

A més, el programa parla amb el jurat del Premi Barça Jugadors, que va nomenar Leo Messi com a guanyadors de la setena edició d’aquest guardó creat per l’ABJ que premia el futbolista del Barça amb més joc net de la temporada. “És un jugador que no protesta mai, que no es llença mai a terra, que no reclama res als àrbitres... És un crack mundial que té un comportament impecable des del punt de vista del joc net”, valora el periodista de TV3, Bernat Soler.

Per la seva banda, una altre de les integrants del jurat, Xantall Llavina comenta al programa la dificultat d’escollir a Messi entre els altres candidats escollits pels internautes: “Andrés Iniesta és una persona que l’has d’admirar professionalment, però també personalment. Pot destacar molt però sempre estar en segon pla, per la seva manera de jugar transmetent que es poden fer gols i guanyar sense ser brut”. Per al president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda que l’elecció hagi sigut discutida és un motiu d’orgull pels culers ja que “qualsevol jugador del FC Barcelona té dret a obtenir aquest títol”.

 

La trobada del barcelonisme amb el país

El programa també registra i rescata els millors moments de la 15ª Trobada Barça Jugadors disputada a Figueres entre l’11 i el 18 de juny. Durant la setmana es van programa una sèrie d’activitats a la localitat empordanesa amb l’objectiu d’apropar el barcelonisme a tot el territori català. Així ho reconeix Dídac Lee, directiu del FC Barcelona: “sempre parlem que el Barça és més que un club i en trobades com la d’avui es demostra, quan s’ajunta el moviment penyístic amb el territori i l’ensenyament de les vivències del club per part dels membres de l’ABJ als nous barcelonistes”.

 

Esport  i solidaritat

El programa destaca també els darrers partits disputats pels equips de l’Agrupació. L’equip +55 de l’ABJ va disputar un Triangular Solidari a El Prat del Llobregat. Joves provinents de la Fundació Rubricatus i del Centre d’Educació Especial Can Rigol, institucions que es dediquen a la formació en diferents oficis de joves amb discapacitats psíquiques. D’altra banda, el conjunt de l’ABJ va viatjar fins a Grècia per a disputar un partit benèfic en que tots els fons recaptats es destinaran a la crisi humanitària que esta vivint el país per l’arribada de persones refugiades procedents de Síria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut