El FC Barcelona, amb el poble equatorià

El FC Barcelona, amb el poble equatorià

L’Unicef fa una crida per poder atendre els 250.000 infants que s’han vist afectats pel terratrèmol que ha sacsejat l’Equador recentment

El FC Barcelona vol mostrar el seu suport al poble equatorià, que aquests dies està vivint una greu emergència humanitària a causa del terratrèmol de 7,8 graus que va sacsejar el país el 16 d’abril passat. El Club vol, un cop més, evidenciar el seu compromís amb els més vulnerables i fer d’altaveu del treball que les entitats socials especialitzades estan fent sobre el terreny.

Per aquest motiu, la Fundació FC Barcelona vol posar en coneixement dels socis i aficionats del Barça les dues vies que ha habilitat l’Unicef per fer una donació per a aquesta emergència.

D’una banda, es pot enviar un SMS amb la paraula UNICEF al 38080 i la donació directa serà de 4 euros. I d’altra banda, també es pot fer un ingrés via transferència bancària a través de la pàgina web d’aquesta entitat.

[[BOTOVERMELL::FES LA TEVA DONACIÓ++::http://bit.ly/1NKHgLv::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Acció entranyable a la Masia

El terratrèmol de l’Equador s’ha viscut amb molta inquietud a la Masia. Quique Saverio, jugador del Juvenil B, va néixer fa 16 anys al'Equador i tant ell com la seva família estan vivint amb molta preocupació la situació al seu país. Quique és un jugador molt estimat a la Masia pel seu caràcter extravertit. Ell va ser, per exemple, l’ànima del grup en la Nadala que van gravar els esportistes de la Masia amb la cantant Mone al mes de desembre passat i en la visita que van realitzar tots els residents a l’Hospital de Dia de Sant Joan de Déu. És per aquest motiu, perquè els companys saben tot el que està patint aquests dies, que tots junts li van fer una pancarta de suport en què es pot llegir: “Todos somo Ecuador. La Masia del FC Barcelona con los afectados del terremoto”. Quique es va emocionar quan els companys li van ensenyar la sorpresa i, sobretot, quan el president Josep Maria Bartomeu el va saludar i li va donar suport en finalitzar l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre les fundacions del Barça i d’Éric Abidal. Tots junts, esportistes i personal de la Masia, es van fotografiar per dir al món que “Tots som Equador”.

També aquest cap de setmana els jugadors del primer equip es van sensibilitzar amb aquesta emergència i, minuts abans de començar el Barça-Sporting, es van fotografiar a la gespa del Camp Nou amb una lona que feia una crida per dinamitzar les donacions, fruit d’una campanya impulsada per la Lliga de Futbol Professional i l’Unicef.

La situació a l’Equador

Segons les últimes dades ofertes per l’Unicef, 250.000 nens s'han vist afectats per aquest terratrèmol. Per tal de cobrir les necessitats d'aquests infants durant els propers tres mesos, aquesta agència de les Nacions Unides i els seus aliats humanitaris han fet una crida per valor de 23 milions de dòlars .

Una part significativa d'aquesta xifra -14 milions de dòlars -es destinarà a la provisió d'aigua, sanejament bàsic i higiene en els albergs temporals, centres de salut, espais d'aprenentatge i en les comunitats. Els fons restants cobriran les necessitats d'educació, protecció i salut per a aquests nens.

Un primer avió amb 103 tones cúbiques amb subministraments de l'Unicef, va arribar la nit del 21 d'abril a la ciutat de Quito per començar la seva distribució a les regions més afectades.

Després del terratrèmol, almenys 720.000 persones requereixen assistència humanitària. Més de 1.100 edificis van ser destruïts o van sofrir danys, fet que ha provocat que més de 25.000 persones estiguin actualment vivint en albergs temporals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut