Inauguració del ‘Cruyff Court Carles Puyol’ a la Pobla de Segur

Inauguració del ‘Cruyff Court Carles Puyol’ a la Pobla de Segur

Puyol apadrina aquest projecte, que promourà l’esport i els valors entre els infants d’aquesta població, i que han impulsat la Fundació Cruyff, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FCB.

Carles Puyol, exjugador de l’FC Barcelona; Jordi Cruyff, en representació de la Fundació Cruyff; Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona;Xavier Bertolín, director de l’Àrea Comercial i Educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Lluís Costa, director comercial de CaixaBank de la Direcció Territorial de Catalunya, i Lluís Bellera, alcalde de la Pobla de Segur, han inaugurat aquest dimarts el Cruyff Court Carles Puyol a la localitat natal de l’exblaugrana.

Aquesta iniciativa és fruit de l’aliança entre la Fundació Cruyff, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona per a la construcció, manteniment i dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desafavorides, amb un únic objectiu: la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

El Cruyff Court Carles Puyol és el segon dels camps que s‘inaugura, després que el 27 de maig arrenqués aquest projecte amb la posada en funcionament del Cruyff Court Sergio Busquets, ubicat a Badia del Vallès.

Què són els ‘Cruyff Courts’?

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l’esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l’obesitat infantil.

Aquesta aliança a tres bandes (Fundació Cruyff, Obra Social ”la Caixa” i Fundació FCB) també preveu potenciar dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, un campionat per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l’objectiu que els joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

La col·laboració per al desplegament del projecte Cruyff Courts a Catalunya se suma a l’aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de deu zones d’esbarjo d’escoles ubicades en diferents localitats catalanes

Declaracions de Carles Puyol

“El llegat del Johan és immens, com a jugador i com a entrenador. Sempre li estarem agraïts. A ell se li il·luminava la cara quan parlava dels projectes de la seva fundació. Per això vull animar tota la seva gent perquè continuïn el seu projecte. Sempre tindran el meu suport. És un honor tenir el meu nom vinculat al Johan”.

Declaracions de Jordi Cardoner

“Avui és un gran dia per al barcelonisme perquè inaugurem un fantàstic projecte apadrinat per dos grans mites del nostre Club, Johan Cruyff i Carles Puyol. En aquest Cruyff Court els infants  han de posar en pràctica les 14 regles de Johan Cruyff; uns valors que ha representat a la perfecció Carles Puyol durant tota la seva carrera. Puyol és respecte, treball en equip, ambició. Sens dubte el millor exemple per als infants de la Pobla de Segur i un referent indiscutible al món del futbol”.

Declaracions de Jordi Cruyff

“El meu pare ha deixat un buit important, però tothom que treballa amb nosaltres està donant el millor de cadascú per tirar endavant el projecte del meu pare. Avui tenim una mostra molt clara d'això amb la inauguració d'aquest camp. El meu pare va ser un home amb valors i en Carles sempre els ha demostrat en la seva carrera”.

Declaracions de Xavier Bertolín

“En Johan volia que donéssim suport des de l'Obra Social "la Caixa" al seu projecte per poder donar oportunitats a les persones. Espero que els infants de la Pobla de Segur puguin gaudir de valent d'aquesta instal·lació”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut