Juvenil B – Espanyol B: Remuntada de campionat (3-2)

Els de Franc Artiga guanyen un derbi apassionant i depenen d’ells mateixos per ser campions de la Lliga Nacional Juvenil

El Juvenil B s’enduu el derbi amb una remuntada èpica en els darrers cinc minuts de partit (3-2). L’Espanyol ha estat més efectiu en la primera meitat i ha arribat a dominar el partit per 0 a 2, però Jaume Jardí, amb un doblet, i Adrià Altimira, en el temps afegit, han culminat la remuntada. Ara els de Franc Artiga, tot i ser segons amb un partit menys, depenen d’ells mateixos per guanyar la Lliga, ja que es troben a només un punt del líder, la Damm.

L’Espanyol colpeja primer

El matx ha començat amb més domini i sensació de perill per part del conjunt perico. De fet, les millors ocasions han caigut del costat visitant. Ramón Vila ha estat providencial aturant una volea d’Enric Baquero (min 7). Però el talent del Barça no ha trigat a aparèixer i, amb ell, les millors ocasions. Primer Diego López ha fet lluir el porter rival amb un xut des de la frontal. Posteriorment, Jaume Jardí s’ha plantat davant Juan Vicente, però el porter perico ha aturat el xut amb el peu.

I, en els millors minuts dels blaugranes, en dos contraatacs calcats, l’Espanyol ha posat costa amunt el partit del Juvenil B: Max Svensson ha definit pel pal llarg una jugada per la banda esquerra (0-1, min 29) i després ha fet el mateix Enric Baquero, però aquest cop definint amb l’interior de la cama dreta (0-2, min 32).

Amb el marcador desfavorable, els de Franc Artiga han posat una marxa més i han creat ocasions però sense sort. Al final del descans, Oriol Soldevila ha tingut a les seves botes una gran oportunitat de retallar diferències, però el seu xut ha marxat fregant el pal esquerre (min 45).

Jaume Jardí marca el camí

Guió similar a l’inici de a segona meitat. Els culers han intentat fer un gol que els fes entrar de nou en el partit, però l’Espanyol s’ha replegat molt bé i, a més, amenaçava a la contra. Però ha aparegut la figura de Jaume Jardí, en estat de gràcia, per fer un gol espectacular: el davanter ha fet una conducció i ha executat un xut imparable des de fora l’àrea que ha entrat per l’escaire (1-2, min 53).

La diana ha animat el Juvenil B, que ha seguit insistint per buscar l’empat. L’empenta blaugrana ha arraconat el conjunt blanc-i-blau, que ha reduït els espais en els darrers metres i això ha fet que els barcelonistes tinguessin poca claredat en l’última passada. Però la insistència ha obtingut el premi a cinc minuts del final quan, novament, Jaume Jardí ha rematat de cap al fons de la xarxa una centrada de Balde (2-2, min 85).

No s’han conformat els blaugranes amb l’empat i han buscat una darrera ocasió per guanyar el derbi i qui sap si una Lliga. I així ha estat. Adrià Altimira ha fet una acció individual i, després de superar dos rivals, ha definit amb un xut ras (3-2, min 90).

La victòria permet al Juvenil B superar l’Espanyol en la classificació i dependre d’ell mateix per guanyar el títol de Lliga. En la propera jornada, els culers visiten el feu de la Fundació Esportiva Palamós.

Juvenil B, 3
Espanyol B, 2

Juvenil B: Ramón Vila, Marc Alegre, Íker San Vicente (Carlos Gallego, min 69), Mika Mármol, Alejandro Balde, Àlex Rico, Jaume Jardí, Adrià Altimira, Diego López (Zacarías, min 69), Oriol Soldevila (Brian Peña, min 61) i Raúl Moro (Sergi Altimira, min 87).

Espanyol B: Juan Vicente, Marc, Óscar, Lluís, Jordi, Gregorio, Rubén (Aleix, min 75), Julen, Juan Julián (Íker, min 69), Max Savensson i Enric (Kilian, min 65).

Gols: 0-1, Max Svensson (min 29); 0-2, Enric Baquero (min 32); 1-2, Jaume Jardí (min 53); 2-2, Jaume Jardí (min 85); 3-2, Adrià Altimira (min 90).

Àrbitre: Óscar Carballo Vázquez. Ha amonestat el visitant Julen (min 75).