Un pas més cap al somni

Un gol de Shaw en pròpia porteria, després d’una jugada de combinació coral màgica, decanta momentàniament la balança a favor del Barça en l’eliminatòria contra el United

Old Trafford per fi ha caigut. Ho ha fet aquest dimecres, en el partit d’anada dels quarts de final de la Champions, en un partit que serveix per decantar la balança, momentàniament, a favor del Barça. El gol en pròpia porta de Shaw en el primer temps, després d’una rematada a porteria de Suárez, ha estat el que ha provocat el 0-1 final. Després d’un partit difícil i rocós, contra un rival intens i amb una pressió alta, que serveix per guanyar el primer duel de l’eliminatòria i viatjar al Camp Nou amb un resultat força bo.

La victòria, de fet, s’ha consolidat des del control i la serietat blaugrana, que ha fet un gran pas endavant. Tot i que no ha estat fàcil, el domini ha acabat tenint premi. I la lucidesa en el minut 11, després de 47 tocs entre tots els jugadors del Barça i més de dos minuts de possessió, ha acabat amb una rematada a porteria de Luis Suárez que Shaw, en pròpia porteria, ha acabat enviant al fons de la porteria (0-1, min 11).

Primera victòria a Old Trafford

Un gol matiner que no ha canviat el guió. Perquè els de Solskjaer han intentat forçar les pèrdues blaugrana per tenir superioritat, i n’han tingut alguna, tot i que sense gaire claredat –l’ocasió més clara per als locals ha estat un cop de cap de Dalot que no ha trobat porteria (min 40). També perquè el Barça s’ha mostrat seriós i contundent sense pilota i combinatiu i eficaç en atac. Coutinho, en una bona oportunitat que ha salvat De Gea (min 36), o Suárez, en una rematada que ha topat amb el lateral de la xarxa (min 64), han estat els blaugrana que més a prop han estat del 0-2, però, finalment, el resultat s’ha mantingut intacte.

Un 0-1 molt bo per afrontar el partit de tornada del Camp Nou del proper dimarts, i més encara perquè els blaugrana mai havien guanyat abans en aquest mític estadi que, aquest cop sí, per fi s’ha rendit al Barça.