11 punts d’avantatge a falta de set jornades

11 punts d’avantatge a falta de set jornades

La victòria contra l’Atlètic de Madrid al Camp Nou permet al Barça afrontar amb optimisme la recta final de Lliga

Es repeteix la història. Igual que la temporada passada, el FC Barcelona té 11 punts de marge sobre el segon classificat, l’Atlètic de Madrid, a falta de set jornades per a la finalització de la Lliga. Una distància que s’ha fet realitat després que els de Valverde guanyessin el conjunt matalasser (2-0) en un apassionant matx al Camp Nou.

No és un marge nou per als culers. El curs passat aquesta mateixa diferència de punts estava present quan restaven set partits de Lliga. I com tots els blaugrana recorden, va conduir el Barça al títol de Lliga. Així doncs, els de Valverde, després d’aquesta jornada 31, han deixat una distància a la classificació prou folgada. Quan encara resten 21 punts en joc, els blaugrana es troben a nou unitats de proclamar-se campions d’aquesta Lliga.

Un avantatge de rècord

Val a dir també que aquesta distància d’11 punts entre el primer i el segon a falta de set jornades comporta un rècord. Perquè és la segona millor marca de les 19 Lligues que es porten disputades en aquest segle XXI. Una dada de plata compartida amb el Barça de Frank Rijkaard (2005/06) i el de Valverde (2017/18).

La "primera" posició també és blaugrana: el Barça de Tito Vilanova (2012/13), que s’acabaria proclamant campió, va arribar a la jornada 31 amb 13 punts d’avantatge respecte al segon classificat, el Reial Madrid. Tenir un avantatge d’aquesta magnitud a falta de set jornades ha acabat sent sinònim de títol en aquest segle XXI.

Els pròxims rivals de Barça i Atlètic

Osca (El Alcoraz), Reial Societat (Camp Nou), Alabès (Mendizorrotza), Llevant (Camp Nou), Celta de Vigo (Balaídos), Getafe (Camp Nou) i Eibar (Ipurua). Aquests són els equips als quals s’enfrontarà el Barça en el tram final de Lliga. Per la seva part, l’Atlètic de Madrid jugarà contra: Celta de Vigo (Wanda), Eibar (Ipurua), València (Wanda), Valladolid (Wanda), Espanyol (Cornellà-El Prat), Sevilla (Wanda) i Llevant (Ciutat de València).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut