Amb pas ferm cap a les semifinals de la Copa del Rei (39-21)

Els culers han decidit el matx entre el tram final del primer temps i la segona meitat

El Barça Lassa s’ha classificat per a les semifinals de la Copa del Rei, que està disputant la seva fase final a Alacant, després de superar de manera clara l’Ángel Ximenez-Avia Puente Genil. Els de Xavi Pascual han trencat el matx en el tram final del primer temps, i en la segona meitat han imposat el seu ritme, qualitat i rotació per derrotar el conjunt de Julián Ruiz amb un parcial de 21-11Aleix Gómez amb set gols, N'Guessan amb sis i Ilic amb cinc han estat els màxims golejadors d'un conjunt que s'enfrontarà aquest dissabte a les 19.30 al BM Logronyo, que ha superat el Quabit Guadalajara.

Els primers minuts han estat marcats per la igualtat. El conjunt cordovès ha mantingut el marcador equilibrat, però el Barça Lassa ha començat a establir diferències al contratac (6-2), i un parcial de 0-3 andalús ha tornat a igualar el matx (6-5, min.11). Un Barça Lassa colpejat per les múltiples exclusions sofertes no aconseguia trencar el matx, gràcies, en part, també a les aturades de Leonart als pivots culers.

Els de Pascual trenquen el duel

Però tot ha canviat als cinc darrers minuts del primer temps. Amb un Nemanja Ilic elèctric (tres gols consecutius), el Barça Lassa ha sumat un parcial de 5-0 per obrir escletxa a l’electrònic just abans del descans. I en l’inici de la segona part, els de Xavi Pascual no han abaixat el ritme. Amb Tomàs com a estendard, l'equip s'ha col·locat amb onze gols d'avantatge (23-12, min 38), un fet que ha obligat Julián Ruiz, l'entrenador rival, a aturar el partit. Tot i la interrupció, el Barça Lassa no ha deixat de marcar gols i d'augmentar la distància (25-12, min 40) gràcies a la seva alta efectivitat de cara a porta.

Domini culer

Amb les distàncies ja sempre al voltant de la desena de gols, els de Xavi Pascual han assolit el control absolut del duel davant un rival que no ha pogut aguantar el ritme barcelonista. Uns minuts que ha aprofitat Aleix Gómez per augmentar el seu compte golejador, perquè el Barça Lassa arribés a doblar, fins i tot, el conjunt de Puente Genil (38-19, min 56).

Així doncs, els de Xavi Pascual avancen amb solvència a les semifinals, on espera un duel complicat contra el BM Logronyo La Rioja (19.30 hores), equip que va empatar amb els culers en el darrer duel de Lliga abans de la Copa.

La fitxa del partit

Barça Lassa, 39
Puente Genil, 21

Barça Lassa: Pérez de Vargas, Entrerríos (-), Ariño (4), N’Guessan (6), Aleix (7), Dolenec (2) i Fabregas (4) –set inicial- Tomàs (4), Sorhaindo (3), Andersson (1), Petrus (-), Dika Mem (2), Duarte (1), Ilic (5), Pálmarsson (-).

Puente Genil: Léonard, Matheus (2), Barros (1), Juan Castro (3), Rudovic (2), Leonardo (3), Alonso (4) –set inicial- De Hita (P.S.) Jiménez (-), Álvaro, Cuenca (1), Xavi Túa (2), Juanlu (1), Chaparro (1), Vázquez (1).

Parcials cada cinc minuts: 5-1, 6-2, 7-5, 11-8, 17-10 (descans), 19-10, 25-12, 28-16, 31-17, 34-19, 39-21

Àrbitres: Ernesto Ruiz de Vergara i José Alberto Macías. Han amonestat Novica Rudovic (min 14), Matheus (min 18) i Ilic (min. 29).

Incidències: Partit disputat al Pavelló Pitiu Rochel d’Alacant.