Arrenca la tercera edició de l’FCB Coaches Academy, la formació de formadors del FC Barcelona

Arrenca la tercera edició de l’FCB Coaches Academy, la formació de formadors del FC Barcelona

Un centenar de tècnics de l’FCBEscola i del FC Barcelona gaudiran durant dues setmanes d’una formació per a entrenadors única al món

Les instal·lacions de la Masia de la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FC Barcelona acullen des d’ahir dilluns 5 i fins al divendres 16 de febrer la tercera edició de l’FCB Coaches Academy, unes jornades d'aprenentatge per a un centenar d'entrenadors del Club. Aquestes sessions tècniques de formació i reciclatge estan dirigides pel Departament de Formació de Formadors de Masia 360 i pel Departament de Metodologia de l’FCBEscola. La sessió inaugural va estar presidida pel directiu Pau Vilanova i pel CEO del FC Barcelona, Óscar Grau.

Durant les dues properes setmanes, els alumnes podran disposar en aquest curs de més de 50 hores lectives -en sessions de matí i tarda- de noves eines amb l'objectiu de convertir-se en els millors entrenadors, educadors i líders. Per a això comptaran amb experts de renom en diferents matèries, dels quals un 85% és personal propi del Club. Entre diferents àrees, els tècnics rebran classes magistrals sobre idea de joc (Pep Segura), metodologia (Paco Seirul·lo), direcció d'equips (Víctor Küppers), optimització del rendiment (Sergio Vallecillo), salut, ADN seccions professionals (Xavi Pascual i David Barrufet) o coaching esportiu (Montse Cascalló), entre molts d’altres.

Els màxims responsables d’aquest curs, Pere Gratacós, responsable de l'Àrea de Formació de Formadors de Masia 360; i Isaac Guerrero, responsable de metodologia de l’FCBEscola, reconeixen que aquestes jornades formatives son úniques arreu del món i que suposen un gran actiu tant per als nous entrenadors de l’FCBEscola com per a la resta de tècnics de l’Entitat.

 

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona:

“L’FCB Coaches Academy permet que els nostres entrenadors del futur puguin transmetre als jugadors i a les seves famílies quins són els valors del Club, i això només ho podem explicar des de dins del Barça. Aquest curs està pensat no només a nivell tècnic, sinó d’una forma molt més transversal, que és el que necessita cada entrenador”.

 

Declaracions de Pere Gratacós, responsable de l’Àrea de Formació de Formadors de Masia 360:

“Durant les etapes d’iniciació esportiva, els nens han de tenir més un educador que no pas un entrenador. El lideratge esportiu és la capacitat que ha de tenir un entrenador per implicar positivament el grup. Els esportistes d’aquestes edats necessiten tenir un referent que sigui un líder, però un líder positiu”.

“L’FCB Coaches Academy és un curs únic al món. No hi ha cap altre Club ni cap altre federació esportiva que posi a l’abast dels seus tècnics un curs esportiu d’aquest nivell, ja que no és específic de futbol, sinó que també parlarem d’handbol, rugbi o bàsquet femení. Estem parlant de competències pròpies i de competències personals i humanes”. 

 

Declaracions d’Isaac Guerrero, responsable de metodologia de l’FCBEscola:

“Aquest any ampliem la càrrega lectiva amb habilitats comunicatives. Intentem facilitar eines d’intervenció de l’entrenador amb el jugador a nviell de coaching, gestió de conflictes o direcció d’equips amb una sessió impartida pel Victor Küppers. També incloem l’ADN Barça de les seccions professionals, on Xavi Pascual parlarà d’handbol, però també de seccions amateurs del Club. Així tenim la visió que el FC Barcelona no és només futbol, sinó que som poliesportius”.

“Per a l’FCBEscola és una activitat molt important, ja que és una manera de fer una immersió plena amb la quarantena d’entrenadors que han passat la primera fase del selectiu de tècnics per a la pròxima temporada. A nivell de Club ens converteix en un referent en coneixement i transmissió de coneixement a nivell mundial. El FCB en aquest sentit és líder, s‘atreveix a fer el que ningú fa”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut