Presentat el Torneig Internacional FCBEscola més gran de la història

Presentat el Torneig Internacional FCBEscola més gran de la història

La competició reuneix més de 1.900 nens i nenes de 45 FCBEscoles i FCBCamps de tot el món

La setena edició del Torneig Internacional FCBEscola s’ha presentat aquest migdia a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Aquesta competició es disputarà del 26 al 29 de març a les instal·lacions del Club i reunirà més de 1.900 nens i nenes de 6 a 14 anys repartits entre 172 equips i representant 45 FCBEscoles i FCBCamps de 22 països. La principal novetat serà que la cerimònia inaugural se celebrarà al Camp Nou. El padrí d’aquesta edició 2018, el jugador del primer equip Sergi Roberto, ha conegut alguns dels jugadors de l’FCBEscola Barcelona i els ha donat ànims per al torneig.

Per primer cop en la història jugadors dels cinc continents prendran part en un torneig que any rere any continua creixent en nombre d’FCBEscoles i d’FCBCamps representats, ja que s’ha passat de 33 a 45 en només un any; en nombre de jugadors, dels 1.499 del 2017 als més de 1.900 d’enguany, i també en nombre de partits jugats, dels 457 de l’any passat als 592 del 2018.

La cerimònia inaugural tindrà lloc el dilluns 26 de març a les 10.30 h al Camp Nou, i les finals de les quatre categories de la competició arrencaran el dijous 29 a partir de les 11.30 h al Miniestadi.

Declaracions de Xavier Vilajoana, directiu del FC Barcelona

“El projecte FCBEscola és molt important per a nosaltres. Actualment el Barça està obert 24 hores entre totes les FCBEscoles d’arreu del món. El creixement de les escoles el fem molt sostenible i apostem per la qualitat sobre la quantitat. La transmissió del model de joc Barça la fem mitjançant els nostres directors de Projecte Local, sorgits de casa nostra. Aquest any, per exemple, un centenar d’entrenadors s’han format a les nostres instal·lacions, a l’FCB Coaches Academy, per poder ensenyar el nostre ADN”.

Declaracions de José Edmílson, ambaixador del projecte FCBEscola

“La veritat és que venir a Barcelona i sentir l’experiència d’estar a prop dels seus ídols és una il·lusió per als nens. Encara que vinguin de diferents països i de diferents cultures, el futbol els uneix. És molt important que jugadors com Sergi Roberto s’involucrin en aquest projecte, per als infants és un exemple de jugador i de persona. El més important és la idea del joc, la metodologia i els educadors”.

Declaracions de Carles Martín, director del projecte FCBEscola

“Els nens de l’FCBEscola de tot el món han estat preparant-se per venir aquí i serà una festa per a ells. Durant el Torneig podran gaudir d’una manera molt més propera el barcelonisme i interactuar amb el món Barça, visitar instal·lacions, fer el Camp Nou Experience...”. 
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut