Reacció de líder a Vila-real (4-4)

Els de Valverde segueixen sumant a la Lliga i ho fan neutralitzant un 4-2 a l'Estadi de la Cerámica en els últims quatre minuts de partit

Una reacció de caràcter, fe i intensitat. D’il·lusió i de ganes de seguir sumant. De veure la Lliga més a prop i de voler posar-se la corona de campió com abans millor. El FC Barcelona, que ha arribat al minut 89 perdent per 4-2, ha aconseguit treure un valuós punt de l’Estadi de la Ceràmica en un tram final de partit d’autèntica bogeria. La força i la fe dels de Valverde ho han fet possible, amb un gol de falta de Messi –el sisè en aquesta Lliga- i una rematada exitosa de Suárez que s’han convertit en el 4-4 definitiu. Coutinho i Malcom han fet els altres dos gols blaugrana, mentre que Chukwueze, Ekambi, Iborra i Bacca han fet les quatre dianes del Vila-real.

Inici fulgurant

Sense Messi ni Piqué en l’equip titular, que han entrat en les rotacions, el Barça ha trobat en Malcom l’eix conductor d’uns primers minuts boníssims. El brasiler ha portat de corcoll la defensa del Vila-real i, en un quart d’hora, el marcador ja era favorable al Barça amb el 0-2.

Coutinho ha obert la llauna, després d’enviar al fons de la xarxa una gran acció de Malcom per la banda dreta (0-1, min 13). El segon gol, dos minuts més tard, sí que ha estat del ‘14’, després de rematar creuat amb un cop de cap després d’una centrada d’Arturo Vidal (0-2, min 15). Dues accions que no han estat aïllades, amb un Barça còmode sobre la gespa de l’Estadi de la Cerámica i que encara podria haver sentenciat en un parell d’accions, la més clara una rematada de Coutinho que s’ha topat amb el pal (min 19).

Chukwueze canvia la dinàmica

Però, quan semblava que el Barça dominava a plaer, el Vila-real s’ha enganxat al partit a través de Samuel Chukwueze, amb una velocitat que ha dotat l’equip de Javi Calleja d’un altre ritme. El groguet ha aconseguit retallar distàncies després de culminar una transició ràpida (1-2, min 23), mentre que ha estat a punt de fer el segon abans del descans, però el seu xut ha sortit alt (min 40).

L’empat ha acabat arribant en el segon temps, quan Ekambi s’ha plantat prop de la línia de fons per fer una centrada que s’ha enverinat i ha acabat al fons de la xarxa (2-2, min 50). Iborra, després de rematar una passada interior, ha culminat la remuntada (3-2, min 61) momentània, mentre que Bacca –ha entrat al terreny de joc en el segon temps- ha posat el 4-2 que semblava definitiu (min 80).

La fe blaugrana porta premi

Semblava, però finalment no ha estat així. Que aquest equip vol la Lliga és un fet, i es reflexa clarament en dies com el d’aquest dimarts. No ha baixat els braços, ni tant sols quan pràcticament estava tot perdut, i la intensitat ha tingut la seva recompensa després de l’expulsió d’Álvaro (min 86).

Messi, que havia entrat just abans del gol d’Iborra, ha fet el que és habitual en ell, que és transformar en gol els llançaments de faltes, i ha posat el 3-4 amb una canonada imparable (min 89). La pressió, intensíssima, ha abocat els blaugranes a l’àrea d’Asenjo, i finalment han pogut explotar d’eufòria en l’última acció del partit. Un córner a favor, una darrera oportunitat, una pilota centrada, un refús defensiu i una pilota que ha acabat als peus de Suárez per engaltar-la amb tota la força del món i enviar-la al fons de la xarxa (4-4, min 93). Una acció empesa per tot el barcelonisme que permet sumar un punt amb gust de victòria, quan falten vuit jornades per al desenllaç d’una Lliga que cada cop té més color blaugrana.