Barça B – CD Terol: Victòria per tornar a mirar amunt (2-1)

El filial blaugrana guanya per segona jornada consecutiva i encara un tram final de temporada amb optimisme

Triomf important avui al Miniestadi del Barça B davant el Terol (2-1). Els de Garcia Pimienta han remuntat el gol matiner dels aragonesos gràcies a l’encert d’Abel Ruiz i Mujica. La victòria permet als blaugrana sumar tres punts i tornar a contemplar als play-off.

Primera part amb moltes alternatives

El Barça B ha iniciat el partit en un escenari en el qual ja està acostumat, sobretot al Miniestadi. El Terol ha cedit la iniciativa als culers que avui, atípicament, han jugat amb la segona equipació com a locals. Però, desafortunadament, en una pèrdua en la construcció del joc blaugrana, ha arribat l’acció del primer gol visitant, obra de Becerra (0-1, min 9).

No ha trigat a replicar el filial blaugrana, que ha tingut una gran ocasió al minut 12, quan Abel Ruiz s’ha plantat davant el porter, però la seva rematada ha anat al pal llarg. El gol encaixat ha semblat activar als de Garcia Pimienta que han seguit insistint i han obtingut el premi del gol a l’equador del primer temps gràcies a la diana d’Abel Ruiz, ara si, a passada de Miranda, que s’ha incorporat pel carril esquerre (1-1, min 23). Els minuts posteriors a la igualada han estat d’alteratives per ambdós conjunts: primer Tenas, que ha debutat avui amb el filial, ha estat clau a l’aturar un contraatac dels aragonesos i, posteriorment, el porter rival també ha hagut d’intervenir a un xut ras de Riqui Puig.

I quan tot semblava que marxaríem al descans amb les forces igualades, el Barça B ha fabricat una última jugada ofensiva que ha finalitzat amb un xut de Riqui Puig al pal i la posterior definició de Mujica, recollint el rebot (2-1, min 45).

Han suat el triomf

La segona meitat ha estat un pèl més anàrquica. El Terol ha proposat un matx més d’anada i tornada i al filial culer li ha costat tenir el domini de la pilota. Tot i així, no s’han vist clares situacions de perill. El Barça B ha patit més aviat pel marcador ajustat que no pas per la producció ofensiva dels aragonesos. Hem vist un Barça B més replegat en el tram final de partit, on el Terol sí que ha tingut l’ocasió de puntuar al Miniestadi. Al minut 77, Wague ha estat providencial per evitar que el davanter rival no rematés a boca de canó una centrada lateral. Quatre minuts després, Dieste ha tingut al seu cap l’empat però la rematada ha sortit fregant el pal.

Afortunadament, els culers han pogut aguantar el resultat i consumar un triomf molt important per tornar a mirar amunt en la classificació. A més, la propera jornada és clau per a les aspiracions del Barça B. Els de García Pimienta visiten al Cornellà, equip que marca la zona de play-off d’ascens.

Barça B, 2

CD Terol, 1

Barça B: Tenas, Wague, Mingueza, Chumi (Cuenca, min 54), Miranda, O.Busquets, Collado, Riqui Puig (Guillem, min 90), Mujica, Monchu, Abel Ruiz (Carles Pérez, min 70)

Terol: Valera, De la Mata, Gabri, Cabetas, Durán, Ronald, Peláez (Ortí, min 75), Bikorro (Peñaloza, min 61), Becerra, Dieste, Pablo Gallego (Leira, min 61)

Gols: 0-1, Beccerra (min 9); 1-1, Abel Ruiz (min 23); 2-1, Mujica (min 45)

Àrbitre: Mateo Busquets Ferrer. Ha mostrat targeta groga als blaugranes Mujica (min 58) i Mingueza (min 92) i als visitants Ronald (min 20) i De la Mata (min 39)

Assistència: 1.513 espectadors al Miniestadi