El Barça mai ha visitat el Bernabéu amb un avantatge tan gran a la Lliga

El Barça mai ha visitat el Bernabéu amb un avantatge tan gran a la Lliga

Els 16 punts de diferència superen els 13 que duia l’equip blaugrana quan va jugar al feu madridista la temporada 1990/91 Passi el que passi, el Barça marxarà del Bernabéu amb la diferència més gran després d’un Clàssic a Madrid

El sisè Clàssic de la temporada arriba marcat per la recent eliminatòria de Copa -favorable al Madrid- i també per la gran diferència entre blaugranes i blancs a la Lliga. Fins a 16 punts separen el primer i el tercer classificat, la diferència més gran de la història a favor del Barça abans d’un Clàssic al Santiago Bernabéu.

Supera el rècord de fa 22 anys

Fins ara, la visita més folgada a Madrid havia estat la de la temporada 1990/91, quan el conjunt dirigit per Cruyff superava l’etern rival per 13 punts, en una competició que encara atorgava només dos punts per victòria. Aquell Clàssic, però, no arribava a la 26a jornada com aquest, sinó a l’última, la 38a, quan el Dream Team ja s’havia apuntat matemàticament la primera de les quatre Lligues que acabaria aixecant de manera consecutiva. El Madrid va vèncer aquell intranscendent duel per 1-0.

Tres cops amb 10 punts o més

En aquella ocasió, el FC Barcelona va marxar del Bernabéu 11 punts per sobre del seu etern rival, fet que suposa la diferència més gran després d’un Clàssic a Madrid, igualat amb el precedent de la temporada 1973/74. Aquell curs, el Barça va guanyar 0-5 a Madrid i va augmentar la diferència amb el màxim rival dels 9 als 11 punts. Aquest dissabte, passi el que passi, el Barça establirà una nova marca en aquest sentit. Si perd, estarà 13 per sobre del Madrid. Si guanya, la distància creixeria fins als 19 punts.

Tendència guanyadora

En els últims anys, el Barça ha tendit a arribar al Bernabéu amb una classificació millor que la del Madrid. De fet, només en dues de les últimes nou visites del Barça el conjunt blanc ha estat per sobre a la Lliga (temporades 2007/08 i 2011/12).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut