El Camp Nou commemorarà aquest dissabte l’Any Espriu

El Camp Nou commemorarà aquest dissabte l’Any Espriu

Abans del partit contra el Llevant es retrà un homenatge a la figura de l’escriptor català L’acte s’emmarca en el conveni de col·laboració segons el qual el Club programarà activitats per difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu

Els prolegòmens del Barça-Llevant d’aquest dissabte al Camp Nou estaran vinculats a la figura de l’escriptor Salvador Espriu. Una gran lona recordarà, des del mig del camp, l’adhesió del FC Barcelona als actes commemoratius de l’Any Espriu, que organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor.

A banda d’aquesta presència gràfica, els espectadors que acudeixin a l’Estadi podran gaudir del poema ‘Inici del càntic en el temple’, llegit per l’actor Sergi López i que serà emès pels videomarcadors de l’Estadi. El vídeo és un muntatge del director Lluís Danés.

La part final d’aquest poema conté una frase lligada també al passat del Barça, que es va fer servir en el cartell que va fer Tísner per celebrar, el 30 d’octubre del 1977, l’arribada del president Tarradellas al Camp Nou.

A continuació reproduïm el poema complet de Salvador Espriu que es podrà escoltar a l’Estadi:

Ara digueu: "La ginesta floreix,
arreu als camps hi ha vermell de roselles.
Amb nova falç comencem a segar
el blat madur i, amb ell, les males herbes."
Ah, joves llavis desclosos després
de la foscor, si sabíeu com l'alba
ens ha trigat, com és llarg d'esperar
un alçament de llum en la tenebra!
Però hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa,
perquè seguíssiu el recte camí
d'accés al ple domini de la terra.
Vàrem mirar ben al lluny del desert,
davallàvem al fons del nostre somni.
Cisternes seques esdevenen cims
pujats per esglaons de lentes hores.
Ara digueu: "Nosaltres escoltem
les veus del vent per l'alta mar d'espigues."
Ara digueu: "Ens mantindrem fidels
per sempre més al servei d'aquest poble."

En paral·lel, en diversos punts de l’Estadi es podrà veure la ‘Frase del dia’, una citació de l’obra d’Espriu, tant de prosa com d’assaig. A més, el FC Barcelona ha convidat per a aquest dissabte els nebots de l’escriptor, que acudiran a la Llotja del Camp Nou, conjuntament amb el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, segons el qual el Club programarà activitats per difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu en el marc de l’Any Espriu 2013.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut