El CID, un pavelló poc propici per al Barça Regal

El CID, un pavelló poc propici per al Barça Regal

El Centro Insular de Deportes no és una pista fàcil per al Barça Regal en els darrers anys Només ha aconseguit 3 triomfs en les últimes deu visites a Las Palmas, però ha guanyat dos cops en partit de play-off

El Barça Regal pot sentenciar l’eliminatòria de semifinals del play-off de la Lliga Endesa al Centro Insular de Deportes (CID). El 2-0 amb què els de Xavi Pascual afronten la sèrie dóna certa tranquil·litat a un equip que en les últimes temporades ha patit més del compte per guanyar a Las Palmas de Gran Canària. I és que el CID és una pista complicada, en què hi ha molta pressió ambiental i on no és fàcil jugar. A banda, la calor és un factor decisiu un cop arribats al mes de juny.

Bagatge negatiu

El primer partit que el Barça va jugar a la pista del Gran Canària va ser la temporada 1995/96. En aquella ocasió els homes d’Aíto Garcia Reneses van passar per sobre dels canaris (64-89), però la història ha canviat en els darrers anys. Dels 21 partits que s’han disputat a Las Palmas, el Barça Regal tan sols n’ha pogut guanyar 10. El conjunt canari ha aconseguit onze triomfs, la majoria dels quals en els darrers anys.

I és que en les últimes deu visites del Barça Regal a les Canàries, el blaugranes han claudicat en set ocasions. Des de la temporada 2005/06 i fins a la temporada 2009/10 els locals van superar el Barça durant cinc partits consecutius en què els catalans no van tenir pràcticament opcions de guanyar.

Tornen els triomfs

Va haver d’arribar el play-off de la temporada 2009/10 per tornar a veure un triomf del Barça Regal. En aquella ocasió els blaugranes van passar per sobre dels locals al CID i van vèncer per 47-65. Navarro, amb 16 punts, i Lorbek, amb 13 punts, van ser els millors d’un Barça Regal que la temporada 2010/11 també va guanyar (54-75).

Tot i així, les últimes dues visites dels catalans a Las Palmas s’han saldat amb dues derrotes. Però el Barça Regal té a favor que quan hi ha molt en joc, quan arriba la fase final, els blaugranes acostumen a no fallar. De les tres ocasions en què han jugat, en dues el Barça Regal ha guanyat el partit clau per superar l’eliminatòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut