El Barça d’handbol, dominador de la competició catalana

El Barça d’handbol, dominador de la competició catalana

Els blaugranes sumen 25 títols dels diferents formats de la competició catalana d’handbol

Dijous a les 20 h el FC Barcelona jugarà les semifinals de la Supercopa de Catalunya a la pista de l’Handbol Bordils. Aquesta serà la segona edició d’aquest nou format de la competició catalana, una competició que ha tingut diversos formats i de la qual el Barça d’handbol és el màxim dominador pel que fa a títols.

12 Lligues catalanes

A l’època de l’handbol modern, deixant a banda els 11 campionats de Catalunya aconseguits pel Barça –en modalitat handbol onze– assolits durant els anys 40 i 50, la Lliga catalana va iniciar el seu camí la temporada 81/82.

La competició va durar fins a la temporada 96/97 i el Barça d’handbol va aconseguir 12 títols per quatre del BM Granollers.

12 Lligues dels Pirineus

La temporada 97/98 va canviar el format de la competició i la Lliga Catalana es va convertir en la Lliga dels Pirineus amb la incorporació d’equips de l’Estat francès i del BM Aragó.

Es van disputar quinze edicions de la competició i el FC Barcelona va aixecar el trofeu de campions en dotze ocasions. El Montpeller, dues vegades, i el BM Granollers, una vegada, van completar el palmarès de la competició.

La Supercopa de Catalunya

La temporada passada el format ja va ser diferent, ja que es va instaurar la Supercopa de Catalunya, en què els dos equips Asobal, el Barça i el Granollers, disputaven les semifinals davant d’equips de Primera nacional.

Els blaugranes, la temporada 12/13, van superar l’Handbol Bordils en semifinals i després van guanyar a la final per 28 a 20 el Fraikin Granollers, en un partit disputat a Banyoles.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut