El Barça B rebrà el Dépor diumenge al Mini

El Barça B rebrà el Dépor diumenge al Mini

El Barça B s’enfronta aquest diumenge al Deportivo (12 hores, Canal Plus) al Miniestadi, un matx que es presenta molt atractiu En els precedents, els dos equips estan empatats a tot: vuit victòries per a cadascun i quatre empats

El filial blaugrana jugarà aquest diumenge (12 hores, Canal Plus) davant del Deportivo, un altre equip descendit de Primera Divisió que té l’objectiu de tornar a la màxima categoria després d’aquest any, en un autèntic partidàs. L’horari i l’aturada dels partits de Primera Divisió a causa de jornades internacionals de seleccions fan que sigui un partit molt atractiu per als aficionats.

Aquesta temporada el Deportivo de la Corunya busca recuperar la màxima categoria del futbol espanyol amb un gran gruix de jugadors que ja estaven la temporada passada a Primera. És el cas del capità Manuel Pablo, el defensa Carlos Marchena o el migcampista Alex Bergantiños, entre altres. A més, s’ha reforçat molt bé sobretot en la línia atacant, amb jugadors com el portuguès Rudy, o Borja Bastón, autor de quatre dels set gols de l’equip en aquest començament de Lliga.

El Deportivo, molt fort a domicili

Els homes d’Eusebio Sacristán buscaran trencar amb la mala ratxa després de no aconseguir cap punt en els últims tres partits (3-0 contra el Recreativo, 0-1 contra el Mallorca i 1-0 contra la Ponferradina). Així doncs, toca canviar la dinàmica i pensar que l’equip no coneixia la derrota al Miniestadi abans del partit davant del Mallorca.

Per contra, el Dépor fa tres partits que no perd, després de les victòries a casa davant l’Alcorcón (1-0) i a domicili contra l’Hèrcules (0-2), tot i que l’última jornada va empatar (0-0) a Riazor davant del Mirandés. Així doncs, de les quatre victòries que ha aconseguit el conjunt de Fernando Vázquez, tres han estat a domicili (0-1 a Las Palmas, 0-3 a Sabadell i 0-2 a Alacant contra l’Hèrcules). Aquesta dada posa de manifest que els blanc-i-blaus estan molt forts fora de casa, on només han rebut dos gols i n’han marcat sis.

Precedents empatats

El filial blaugrana i el Deportivo s’han enfrontat 20 cops abans del partit d’aquest diumenge al Miniestadi. En els anteriors 20 enfrontaments, els blaugranes han guanyat vuit partits i n’han empatat quatre, mentre que els gallecs s’han emportat la victòria també en vuit ocasions. Per tant, el partit d’aquest diumenge servirà per desempatar el duel de tots dos equips en la classificació històrica. L’últim precedent data de la temporada 2011/12, quan el Dépor va guanyar al Miniestadi (2-3), a Riazor (2-1), i finalment els blanc-i-blaus van acabar ascendint a la Primera Divisió. Els gols blaugrana al Mini van ser obra de Rafinha i Rodri, mentre que el gol del filial a Riazor el va fer el defensa Armando.

L’última victòria blaugrana, amb jugadors de renom

Finalment, per remuntar-nos a l’última victòria blaugrana en duels directes contra el Deportivo, hem d’anar a la temporada 1988/89, per un gol a zero al Miniestadi. El gol va ser obra de David Linde. En aquell partit, l’onze blaugrana estava format per l’actual entrenador de porters del filial, Carles Busquets, un dels tècnics del primer equip, Jordi Roura, i esperaven la seva oportunitat a la banqueta el ‘Chapi’ Ferrer i l’exentrenador del primer equip de futbol, Tito Vilanova, entre d’altres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut