El director de l'Acadèmia de Futbol de l'Everton visita el Barça Alusport

El director de l'Acadèmia de Futbol de l'Everton visita el Barça Alusport

D’avui fins dijous, el director de l’Acadèmia de Futbol i un ajudant de l’Everton visitaran les instal·lacions del FC Barcelona i podran comprovar in situ la manera de treballar de la secció de futbol sala del Club

La bona relació de Marc Carmona, entrenador del Barça Alusport, i de Robert Martínez, entrenador de l’Everton de la Premier anglesa, ha fet que el club anglès enviï un parell de representants a Barcelona per veure de primera mà el funcionament de la secció de futbol sala blaugrana.

El director de l’Acadèmia de Futbol del club de Liverpool, Alan Irvine, s’ha interessat per la manera de fer del futbol sala blaugrana des dels equips de la base al primer equip. D’especial importància creuen que és la formació del futbol sala en els més petits per millorar la seva tècnica individual en espais reduïts i la presa de decisions ràpides. Aquestes característiques del futbol sala poden ser molt profitoses de cara al futbol. “Crec que els ajudarà a millorar el control de la pilota perquè el fet que es moguin en espais més reduïts fa que hagin de pensar més ràpid i de manera més precisa. També els ajudarà a saber protegir la pilota millor”.

A pesar que la idea de l’Everton no és introduir el futbol sala dins el Club, la pràctica d’aquest ajudarà els seus jugadors a millorar. “Fins la temporada passada els nostres nois jugaven a futbol sala una vegada al mes, però per a aquesta hem decidit fer-ho un cop per setmana perquè creiem que els nostres joves jugadors milloraran”. “Tenim la intenció d’introduir el futbol sala dins el nostre Club per desenvolupar els nostres jugadors. A Anglaterra no es practica gaire el futbol sala. El nostre entrenador em va recomanar de parlar amb el Marc Carmona i el FC Barcelona per aprendre tant com fos possible sobre el futbol sala. Crec que podem transferir la tàctica i les habilitats del futbol sala al futbol convencional”, ha assenyalat també Irvine.

Irvine ha estat molt clar amb la idea de l’habilitat dels jugadors que prèviament han practicat el futbol sala. “La meva experiència al llarg dels anys és que els jugadors espanyols i brasilers protegeixen la pilota millor que els anglesos. Els anglesos fan falta més sovint perquè no saben protegir la pilota tan bé”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut