FC Barcelona - Helvetia Anaitasuna: El líder no afluixa (34-23)

Els de Xavi Pascual s'imposen amb solvència i sumen la setena victòria a la Lliga Asobal, que els permet continuar encapçalant la classificació

L'equip d'handbol del FC Barcelona ha guanyat aquest vespre el seu compromís davant l'Helvetia Anaitasuna, disputat al Palau Blaugrana, i assegura el seu liderat en solidari quan ja s'han disputat set jornades. A més, els homes de Xavi Pascual han assolit la victòria número 600 del conjunt barcelonista des de la creació de la Lliga Asobal, la temporada 1990/91. Un partit que els blaugranes han resolt amb solvència i que ha servit, entre altres aspectes, per veure el debut del jove Michal Kasal.

Inici frenètic

Nikola Karabatic ha liderat l'arrencada del Barça amb cinc dels nou gols marcats en els primers deu minuts de partit. Un primer tram intens en què el ritme de joc imposat per l'equip de Pascual ha estat molt ràpid, fet que ha permès obrir una escletxa en el marcador en el primer quart d'hora (10-4). Noddesbo ha estat un dels altres blaugranes que han destacat en aquest primer temps, amb tres dianes. Gurbindo ha estat l'encarregat de marcar la primera gran diferència, amb un +7. Però ha estat al minut 20 que Michal Kasal s'ha convertit en el gran protagonista, quan aquest jove del filial de només 17 anys ha debutat amb el primer equip. Una estrena que s'ha arrodonit amb un gol que ha servit per posar el 14-7 a l'electrònic. En els últims minuts abans del descans els de Xavi Pascual han vist com l'avantatge de vuit gols (16-8) s'ha reduït fins al 16 a 10, resultat amb el qual s'ha arribat a la mitja part.

S'anima el segon temps

El segon període ha començat amb l'entrada de Saric, que ha substituït Sterbik sota pals. Novament els blaugranes han mostrat un inici trepidant amb un bon treball de David Balaguer, que ha aprofitat molt bé els minuts damunt la pista i ha estat l'autor de quatre gols en aquest inici, amb el 24 a 15 després d'una gran vaselina. Un parcial de 0 a 3 ha fet que els de Pamplona s'apropessin al Barça (24-18). Però l'equip barcelonista no ha patit per un partit que ha tingut encarat tota l'estona. Gurbindo ha estat l'encarregat d'arribar als 30 gols i situar-se amb deu d'avantatge. En els últims minuts, i gràcies a un parcial de 6 a 3, el Barça ha marxat definitivament en el marcador i ha acabat amb un 34-23.

Karabatic i Noddesbo, amb set gols, han estat els màxims anotadors del partit. Amb aquest triomf, el Barça afronta ara un nou repte a Europa. Diumenge visiten la sempre difícil pista del PSG Handball.