FC Barcelona – AC Milan: Messi segella els vuitens (3-1)

Dos gols de l’argentí i un més de Busquets classifiquen l’equip per a la següent fase de la Lliga de Campions

Leo Messi coneix el camí. Aquest dimecres a la nit, contra l’AC Milan, ha guiat el FC Barcelona cap als vuitens de final de la Lliga de Campions amb dos gols que han obert i tancat la victòria al Camp Nou. El primer, de penal. El segon, després d’una combinació amb Cesc. Dues dianes que, sumades a la de Busquets, reflecteixen la superioritat mostrada contra un Milan que únicament ha pogut reduir distàncies amb un gol en pròpia porta de Piqué abans de la mitja part.

D’aquesta manera, el conjunt de Martino suma tres punts més i s’assegura de forma matemàtica la seva presència als vuitens. La primera plaça també sembla més que encarada, amb cinc punts d’avantatge sobre l’AC Milan, encara segon tot i la derrota.

Penal i gol

Massimiliano Allegri ha plantejat el partit tal com va afirmar en roda de premsa dimarts: prioritzant l’ordre defensiu. Tancat amb nou i deu homes en l’últim terç de camp, l’AC Milan ha esperat de manera descarada el FC Barcelona des de l’inici. El mateix que a San Siro. I com allà, els blaugranes han tingut certs problemes per trobar els espais necessaris per poder crear clares ocasions de gol. El Milan, però, vivia tan i tan tancat al darrere que la pressió local permetia recuperar una pilota rere l’altra. Els italians no passaven de migcamp.

Les arribades del Barça no eren clares, però eren constants. En una d’aquestes, una fenomenal assistència d’Iniesta cap a Neymar Jr ha acabat amb penal d’Abate sobre el brasiler. Messi l’ha transformat amb un cacau potent pel mig. Era l’1-0.

Busquets fa el 2-0

Poc ha canviat el matx després del gol del jugador argentí. Abbiati gairebé en concedeix un a Alexis mentre intentava treure la pilota jugada. El Barça, eficaç en la pressió, s’organitzava al voltant de Xavi i Iniesta, que duien la batuta de l’equip. El desequilibri el posava Neymar Jr, que ha tornat a patir una falta que ha acabat en gol. Aquest cop qui l’ha executat ha estat Xavi i qui l’ha rematat a gol, amb el cap, ha estat Busquets, fins aquell punt un dels millors de l’equip.

Mala sort per a Piqué

La primera part del Barça semblava concloure amb un final rodó, però la mala fortuna s’ha aliat amb els culers en l’última acció abans de la mitja part. Una internada de Kaká per banda esquerra ha acabat amb una centrada refusada a gol, en pròpia porta, de Piqué. Ha recordat una diana encaixada a Pamplona ara fa uns anys, també en el temps de descompte (de la segona part, en aquell cas). Sense haver fet res, l’AC Milan reduïa distàncies en un moment clau.

Més ocasions, menys efectivitat

Els visitants han arrencat el segon temps amb Balotelli al camp. Ell i Kaká han liderat un Milan un pèl més ambiciós, cosa que el convertia, alhora, en un conjunt més desprotegit en defensa. El partit ha entrat en una petita fase d’anada i tornada en què el gol s’ensumava a qualsevol de les dues àrees, però finalment no ha arribat.

Punt i final amb Messi

Passats aquests minuts de cert descontrol, el Barça ha recuperat el comandament del partit. Iniesta ha exigit Abbiati i Neymar Jr ha estat a punt d’ensorrar el Camp Nou amb una gran jugada individual en què ha deixat enrere fins a quatre rivals abans de rematar als núvols. També Alexis ha pogut fer el 3-1, que s’ha resistit fins que Messi ha dit prou a cinc minuts del final. Una brillant associació seva amb Cesc, que havia entrat per Iniesta minuts enrere, ha decidit el partit i la classificació per a vuitens. Allà hi tornarà a ser el Barça.