El Barça, el primer Club amb el certificat AA de web accessible

El Barça, el primer Club amb el certificat AA de web accessible

Aquesta certificació garanteix un accés universal a la seva informació per a tots els usuaris El web esdevé accessible per als col·lectius amb discapacitats visuals, auditives, cognitives i físiques

El FC Barcelona vol garantir un accés universal a la seva informació per a tots els usuaris i, per aquest motiu, el seu lloc web oficial ha estat optimitzat per aconseguir la certificació AA de web accessible pel consorci W3C mitjançant l’empresa Technosite, una empresa de la Fundación ONCE. Aquesta certificació té una revisió periòdica i una validesa de dos anys.

El Club ha realitzat un gran esforç i ha aplicat els principis del disseny web ‘responsive’, que fan que el seu web sigui també adaptatiu en tots els idiomes que es publica a qualsevol tipus de dispositiu, ja sigui mòbil, ordinador o tauleta.

D’aquesta manera, el Barça es converteix en el primer club esportiu del món que guanya la certificació AA d’accessibilitat.

4.051 socis amb discapacitats

El FC Barcelona està especialment compromès amb els col·lectius discapacitats que tenen dificultats d'accés a la informació. Ho han explicat els directius Pilar Guinovart (Àrea Social) i Dídac Lee (Àrea Tecnològica) en roda de premsa aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Guinovart ha apuntat que ara mateix “estan censats 4.051 socis amb alguna discapacitat” i que el Club té un compromís social, democràtic i universal. Lee, per la seva banda, ha indicat: “Tenir el web accessible vol dir tenir un web accessible per a tothom, és universal”. I afegia: “S’han trencat dues barreres: la tecnològica i la d’accés per als discapacitats”.

Així, el web esdevé compatible amb tots els navegadors i dispositius i accessible per als col·lectius amb discapacitats visuals, auditives, cognitives i físiques. Les persones amb discapacitat visual podran utilitzar els seus lectors de pantalla perquè els ‘llegeixi’ el web, les que tinguin una discapacitat auditiva podran consultar una selecció de vídeos amb llengua de signes, mentre les que tinguin una discapacitat física podran navegar pel web utilitzant el teclat en el cas que no puguin fer servir el ratolí de l’ordinador.

Perquè això fos possible, el FC Barcelona ha etiquetat i estructurat tot el web perquè els lectors de pantalla que usen els invidents per navegar sàpiguen interpretar tot el que es publica. És per això que s’ha format els equips de redacció per a una correcta etiquetació dels textos i fotografies.

El compromís del Club és seguir treballant per traslladar gradualment aquestes millores a altres plataformes i serveis com la de venda d'entrades i els tràmits ‘online’.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut