El Manchester City, rival als vuitens de la Lliga de Campions

El Manchester City, rival als vuitens de la Lliga de Campions

L’anada es disputarà el 18 de febrer a l’Etihad Stadium i la tornada serà el 12 de març al Camp Nou El conjunt ‘citizen’ mai s’havia classificat per a la ronda de vuitens de final de la màxima competició europea

El FC Barcelona s’enfrontarà amb el Manchester City als vuitens de final de la Lliga de Campions. L’eliminatòria, coneguda aquest dilluns al matí en el sorteig celebrat a Nyon (Suïssa), arrencarà el 18 de febrer a Manchester i es resoldrà el 12 de març al Camp Nou. La dels ‘citizens’ i els culers ha estat la primera eliminatòria que s’ha conegut.

Un potencial enorme

El Manchester City és un dels equips que més respecte feien de tots els que van acabar segons de grup. Dirigit des d’aquest estiu per un vell conegut de la Lliga espanyola com és Manuel Pellegrini, l’equip campió de la Premier League a la temporada 2011/12 s’ha reforçat bé i molt: Fernandinho, Jovetic, Navas, Negredo i Demichelis són les cares noves d’una plantilla llarga i temible.

Retrobament amb Touré Yaya

En ella hi són, entre d’altres, jugadors de talla mundial com el ‘Kun’ Agüero, David Silva, Samir Nasri, Edin Dzeko o l’exblaugrana Touré Yaya, que es retrobarà amb els blaugranes tres anys i mig després del seu adéu de Can Barça. El seu germà Kolo va deixar la disciplina ‘citizen’ aquest estiu per incorporar-se al Liverpool.

S’estrena als vuitens

Tot i aquest potencial enorme, és el primer cop que el Manchester City es troba entre els 16 millors d’Europa. En els dos últims anys l’equip anglès va caure sorprenentment a la fase de grups. Enguany, es va quedar a un únic gol d’acabar com a primer en un grup format pel Bayern de Munic, el Viktoria Plzen i el CSKA de Moscou. Els de Pellegrini, de fet, van ser els únics capaços de tombar el vigent campió d’Europa.

Temible com a local

A la Premier League el City és quart amb 32 punts, tres menys que el líder, que a hores d’ara és l’Arsenal. S’ha demostrat especialment poderós a l’Etihad Stadium, en què compta per victòries tots els partits jugats. A banda d’haver sumat els 24 punts possibles com a local, té una mitjana de 4,4 gols a favor per partit.

Com a contrapunt, ha punxat més del desitjable com a visitant. Lluny de Manchester ha sumat dues victòries, dos empats i quatre derrotes a la Premier.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut