La jornada 14 ens porta un altre clàssic: Baskonia – Barça

La jornada 14 ens porta un altre clàssic: Baskonia – Barça

Els blaugranes arriben a Vitòria amb la baixa d’Abrines Pascual s’ha endut 13 jugadors i un d’ells descansarà La semifinal de la Supercopa és l’únic precedent d’aquesta temporada

48 hores després que tant FC Barcelona com Laboral Kutxa debutessin al TOP 16, torna la Lliga Endesa i ho fa amb un altre clàssic de la competició. El Baskonia – Barça és un dels partits més reeixits de les darreres temporades. Abans de la ‘tornada’ del Reial Madrid a escena, aquests dos equips havien estat els grans dominadors de la competició ACB en els últims exercicis.

El matx es juga a les 21.00 hores i serà ofert en directe per Esport3 i per ETB1.

Com arriba el FC Barcelona

Els blaugranes arriben al matx després d’una convincent victòria al Palau davant l’Efes Pilsen d’Istanbul. Els homes de Xavi Pascual van causar una gran impressió a la primera meitat (52 punts) i van abaixar una mica les seves prestacions a la represa, fet que van aprofitar els turcs per mantenir les diferències i acabar al llindar dels 20 punts per sota (84-65). Arxivada la derrota a la pista del Reial Madrid, que no pas oblidada, els barcelonistes afronten amb màxima il·lusió aquest segon clàssic de la Lliga Endesa de forma consecutiva.

Esportivament parlant, Xavi Pascual compta amb la baixa ja coneguda d’Álex Abrines. El mallorquí va patir una mena de pinçament al genoll dret en el segon entrenament de la setmana. Malgrat que les primeres sensacions no eren gaire positives, al final la cosa ha quedat en un ensurt i només caldrà que estigui aturat una setmana. A Vitòria, doncs, han viatjat 13 jugadors, Todorovic inclòs, que ja s'ha entrenat bé en les dues darreres sessions de treball que ha fet l’equip i ha deixat enrere la distensió muscular al múscul oblic. A darrera hora es decidirà qui es queda a la banqueta vestit sense jugar.

El rival

El Laboral Kutxa arriba al partit amb més urgències que el FC Barcelona. Actualment, l’equip que entrena Sergio Scariollo és l’onzè classificat (6-7) de la Lliga Endesa i necessita anar sumant triomfs si vol tenir opcions de ser al mes de febrer a la Copa del Rei que es jugarà a Màlaga.

Malgrat que s’ha parlat molt darrerament dels problemes amb alguns jugadors que no han acabat de rendir, el cert és que, sota el lideratge del veterà Nocioni i de Fernando San Emeterio, els bascos arriben al matx després de dues importants victòries en dues pistes complicades com són el Fontes do Sar de Santiago de Compostel·la i el Martin Carpena de Màlaga –recordem que Baskonia i Unicaja són al mateix grup del TOP 16 que el FC Barcelona

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut