El Barça i el Maccabi, els únics equips invictes al Top 16

El Barça i el Maccabi, els únics equips invictes al Top 16

Els catalans i els israelians lideren els seus grups del Top 16 de l’Eurolliga amb un balanç de 4-0 Juan Carlos Navarro, amb 18 punts i 20 de valoració per partit, el jugador més destacat dels blaugranes

Després de quatre jornades d’Eurolliga tan sols hi ha dos equips que segueixen invictes, sense conèixer la derrota. Amb el triomf, suat, contra l’Unicaja d’aquest dijous (83-79), el FC Barcelona lidera amb mà de ferro el grup E del Top 16 de l’Eurolliga amb un balanç de quatre victòries i cap desfeta.

Tot i que encara queden deu jornades –en aquesta segona fase se’n juguen un total de 14–, els de Xavi Pascual han aconseguit vèncer a la pista del Fenerbahçe (73-76), que va ser el primer classificat a la primera fase, i a casa de l’Olympiacos, que no havia perdut a la seva pista aquesta temporada (72-81). Al Palau, els catalans han escombrat l’Efes (84-65), a més de l’Unicaja.

Navarro, el màxim anotador

Tot i que s’ha perdut un dels quatre partits –no va jugar a Istanbul–, Juan Carlos Navarro cada cop se sent millor. Ha arribat al tram important de la temporada, en què es juguen les garrofes, encertat. 18 punts per partit, amb un 52% d’encert en triples, per un total de 20 de valoració.

A l’escorta de Sant Feliu l’acompanyen, en anotació, Brad Oleson (11,8 punts), Marcelinho Huertas (10,5 punts, 4,3 assistències) i Kostas Papanikolaou, que s’apropa a la desena de punts (9,3). Pel que fa al joc interior, el pivot més valorat és Joey Dorsey, amb 10,8 gràcies als seus 6,5 punts i 6 rebots de mitjana.

Pel que fa a l’equip, els de Pascual anoten 81 punts per partit i n’encaixen 72,2, amb la qual cosa és una de les millors defenses de la competició.

El Maccabi, molt fort

Pel que fa al conjunt israelià, que entrena l’americà David Blatt, una de les grans armes és la seva vocació ofensiva, que li ha permès anotar 87,5 punts per partit. Ha guanyat a la pista del Galatasaray (84-90) i a la pista del Zalgiris (78-87), mentre que al seu pavelló ha superat el Lokomotiv Kuban (85-75) i el Partizan de Belgrad (88-67). El Maccabi, però, no s’ha vist les cares encara amb el Reial Madrid –que aquest dijous va caure per primer cop– i el CSKA de Moscou.

La seva anotació està molt repartida, no depèn d’un sol jugador. Ricky Hickman (11,8 punts), Tyrese Rice (12,5 punts), Devin Smith (13 punts), Sofoklis Schortsanitis (10 punts) i Alex Tyus (9,5 punts) són els baluards ofensius de l’equip de Tel Aviv, que compta amb un jugador en continu creixement com el base Yogev Ohayon, que ha fet un pas endavant i s’enfila a les 5,3 assistències per partit i que ha anotat, a més, 9,5 punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut