Un empat i una derrota per als blaugranes al Campionat d’Europa

Aicardo i Lin per dues vegades van fer els gols per a Espanya, mentre que Saad va fer un dels dos gols italians

La selecció espanyola de futbol sala no va començar amb bon peu el seu recorregut al Campionat d’Europa de Bèlgica. L’empat contra Croàcia és un ensurt que els espanyols no esperaven. De totes maneres, encara mantenen intactes totes les possibilitats per passar a la fase següent, sempre que guanyin el partit davant la República Txeca. Per la seva banda, la Itàlia de Saad va perdre de manera inesperada davant Eslovènia per 3-2.

Els homes de Venancio van sortir a la pista disposats a demostrar que són els actuals campions d’Europa, però no gaudien d’oportunitats clares al marcador. Croàcia, per mediació de Babic, va avançar-se al marcador. Tot i aquesta sorpresa inicial, els actuals campions d’Europa no es van posar nerviosos i en una jugada d’estratègia el blaugrana Aicardo va aconseguir l’empat. Poc va durar l’alegria dels espanyols quan en un contraatac molt ràpid Jelovcic va tornar a avançar-se al marcador i van marxar als vestidors amb un avantatge de 2-1.

A la represa de la segona part, Espanya va sortir amb la idea clara de poder marcar i la seva pressió va donar bons resultats. Un altre blaugrana, Lin, va fer dos gols en menys d’un minut i va posar per davant els espanyols i va permetre una certa tranquil·litat. Però Croàcia no estava contenta amb el resultat i van decidir jugar amb el porter-jugador. Aquesta circumstància els va donar resultats i van empatar a tres quan quedaven dos minuts i escaig. A pesar de la insistència en atac d’Espanya el resultat ja no es va moure més. A falta de 10 segons, però, Lozano va estavellar un xut al travesser que hauria suposat la victòria. El dos de febrer es jugaran el seu passi davant de la República Txeca.

Itàlia perd 3-2 amb Eslovènia

Més mala sort va tenir Itàlia. Eslovènia va vèncer per 3-2 i amb aquesta victòria es col·loca primera del seu grup. Es dóna la circumstància que és la primera vegada que els eslovens guanyen un partit a la fase final d’un Campionat d’Europa.

El partit va ser dominat pels eslovens. A la meitat de la primera part Vrhovec va avançar Eslovènia i el resultat es va mantenir fins a arribar als vestidors. Fortino va empatar poc després de començar la segona part, però pràcticament a la jugada següent els eslovens van tornar a avançar-se. Els italians van llançar-se a l’atac buscant la igualada, però en una acció en què els transalpins jugaven amb porter-jugador el capità Osredkar va fer el 3-1. Abocats a l’atac, el blaugrana Saad va fer reduir diferències quan quedaven 31 segons, però, tot i que seguien intentant fer un gol més, el marcador no es va tornar a moure.