El FC Barcelona posa en marxa el seu Espai Memorial

El FC Barcelona posa en marxa el seu Espai Memorial

És un primer pas abans d'establir el definitiu Espai Memorial al Camp Nou

Aquest gener, el FC Barcelona posa en marxa l’Espai Memorial amb un columbari provisional amb capacitat per a prop de 500 urnes i il·lustrat amb imatges representatives del Club, i que està instal·lat al cementiri de Les Corts. El projecte ha estat presentat aquest divendres en un acte presidit per Josep Ramon Vidal-Abarca, directiu responsable d'Instal·lacions i Seguretat, i amb la participació de Santi Bach, Conseller Delegat de l'empresa Giem Sports.

Aquest és el primer pas al projecte d’Espai Memorial definitiu que s’ubicarà en un futur al mateix Camp Nou.Vidal-Abarca ha manifestat que el projecte es posa en marxa per "respondre a una demanda històrica de socis i aficionats de que les seves despulles descansin a l'Estadi", encara que en aquesta primera fase, en un lloc "provisional". "És una voluntat de molts socis que hem captat i això ens ha portat a trobar una solució", ha afegit. Segons Santi Bach, l’Espai Memorial del FC Barcelona pretén ser "un vincle per sempre amb el Club, un homenatge perquè qui ho desitgi pugui estar lligat tota la vida al Club". Serà, doncs, un lloc on recordar d’una manera diferent als que ens han deixat i retrobar-nos amb ells a través d’una passió compartida.

Independentment del futur projecte d’Espai Memorial definitiu al Camp Nou, el servei ja es pot contractar gràcies a la instal·lació d’aquest columbari provisional situat a l’esmentat Cementiri de Les Corts. La imatge seleccionada per a aquest pas temporal consisteix en un fons amb l’himne i l’escut del Club. Tot i que la contractació del servei i que se’n comenci a fer ús avui, el període de concessió no començarà a córrer fins que les cendres siguin traslladades definitivament al Camp Nou. L’adjudicació dels columbaris a l’Espai Memorial es realitzarà respectant el rigorós ordre d’adquisició de la concessió.

Primer pas abans de l’Espai Memorial definitiu

La segona part d’aquest gran projecte serà el columbari que el Club posarà a disposició dels socis i aficionats al mateix Camp Nou. Segons Santi Bach "es convertirà en el més gran del món ubicat en una instal·lació esportiva" i tindrà una capacitat per a unes 30.000 urnes. Els columbaris es desplegaran en grans murals fotoceràmics que, llosa a llosa, compondran imatges d’un alt valor sentimental per als barcelonistes. Darrere de cadascuna d’aquestes lloses, i amb absoluta discreció, descansarien les cendres dels membres de la família blaugrana. A més, l’Espai Memorial comptarà amb plaques commemoratives per a tots els socis o simpatitzants que, en vida, vulguin que el seu nom formi part de l’Estadi.

Preu i contractació

L’Espai Memorial ofereix finançament a mida i és vàlid tant per a socis, que tindran condicions especials, com per a aficionats, i tant si es disposa d’una assegurança de decessos com si no. A banda, l’Espai Memorial també ofereix la gestió d’un servei funerari personalitzat, així com de la tramitació de tota la documentació relacionada.

Existeixen dos tipus de concessió de columbari individual:

Màxim de 50 anys amb un preu de 3.000 euros + IVAPer a 99 anys amb un preu de 6.000 euros + IVA

També existeix un únic tipus de concessió d’Ara Comunitària (dispensori comú):

A perpetuïtat amb un preu de 1.500 euros + IVA

El servei es pot contractar a través:

·Als telèfons d’atenció al client de l’Espai Memorial: 902 151 025 / 93 785 10 45

·Al web de l’Espai Memorial: www.emfcbarcelona.cat

·A qualsevol punt de venda oficial iUNIK STORE i altres punts autoritzats:

    iUNIK STORE Barcelona, Via Augusta, 16 (Barcelona)

    iUNIK STORE TERRASSA, Font Vella, 26 (Terrassa)

Giem Sports és l’empresa encarregada de la posada en marxa i de la gestió de l’Espai Memorial del FC Barcelona. Aquesta empresa catalana és pionera en la creació d’aquest tipus d’instal·lacions en l’àmbit mundial i actualment ja gestiona els Espais Memorials de l’Atlètic de Madrid, el RCD Espanyol i el Real Betis, així com el del Circuit de Catalunya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut