Reial Societat – FC Barcelona: Hi serem! (1-1)

Un gol de Messi assegura la classificació per a la final de la Copa del Rei del 19 d’abril

El FC Barcelona jugarà una nova final. Aquest dimecres, a Anoeta, s’ha assegurat un bitllet per a la cita del 19 d’abril contra el Reial Madrid. El conjunt de Gerardo Martino ha fet bo el 2-0 del Camp Nou i s’ha classificat per a la ronda final sense patiments. A l’hora de la veritat, l’equip ha respost amb nota: s’ha plantat a la final havent guanyat set dels vuit compromisos jugats a la Copa i amb Leo Messi, autor del gol que ha decidit l’eliminatòria a Sant Sebastià, com a màxim golejador de la competició. En el tram final Griezmann ha empatat el matx, però el gol ha estat insuficient per fer tremolar un Barça que ha completat una de les seves millors primeres parts de la temporada.

El partit que ha dut l’equip fins a la final ha arrencat amb un Barça seriós i solvent. Per segon cop aquest curs, Martino ha ajuntat en un onze inicial Xavi, Iniesta, Cesc i Messi. La missió era tenir la pilota i impedir que la Reial Societat generés el perill necessari per poder ficar-la a l’eliminatòria. El pla ha sortit rodó, perquè els blaugranes han convertit Anoeta en un rondo gegant. La Reial només podia córrer rere la pilota.

El bon joc blaugrana ha donat els seus fruits al minut 26, en què Leo Messi ha connectat un altre gol –com els dos de Sevilla- des de la frontal de l’àrea. La pilota ha entrat mansament a la porteria local després que Zubikarai fregués l’esfèrica.

El gol ha fet mal a la Reial, que ara necessitava quatre gols per capgirar una eliminatòria que a l’inici del partit estava a només dos de la pròrroga. Tot i això, l’equip d’Arrasate ha demostrat el seu caràcter atrevit i ha generat perill mitjançant Vela, que ha vist com Alves salvava sota pals una rematada seva. Aquesta nit, al contrari que en el duel d’anada, els bascos han plantejat el matx pensant més en la porteria rival que en la pròpia. Els ulls del públic ho han agraït.

La intensitat ha baixat a la segona meitat. El FC Barcelona ha aprofitat els espais d’una Reial que ha assumit més riscos. Iniesta, Alves i una doble ocasió de Messi i Cesc han pogut decidir el partit. També Vela, amb una rematada al pal, ha pogut marcar. Finalment, una diana de Griezmann ha posat l’empat definitiu a Anoeta. L’eliminatòria estava vista per a sentència des del gol de Messi.

D’aquesta manera, Barça i Madrid es retrobaran a la final de Copa tres anys després de la victòria blanca a Mestalla. Fins llavors queden 65 dies. Comença el compte enrere.