Final de Copa Barça-Madrid. Sabies que...

Les curiositats que envolten el Clàssic que decidirà el campió del torneig del KO aquest dimecres a València
  • En les finals disputades a València, el balanç és de 2-1 favorable a l’equip blanc.
  • El Barça ha guanyat quatre de les últimes cinc finals de la Copa que ha disputat. L’única derrota va ser la final del 2011.
  • El Reial Madrid només ha guanyat dues de les últimes set finals de la Copa del Rei que ha disputat.
  • Gerardo Martino pot convertir-se en el quart entrenador argentí a aconseguir el títol de la Copa del Rei i el tercer en la història del Barça. Anteriorment l’han guanyat Helenio Herrera (1959 i 1981) i César Luis Menotti (1983).
  • En el duel Martino-Ancelotti, el tècnic blaugrana en surt vencedor, ja que el seu equip ha derrotat els blancs en els dos partits de Lliga.
  • Carlo Ancelotti ha guanyat vuit de les 11 finals a un partit que ha disputat com a entrenador; dues les va perdre a la tanda de penals.
  • Ancelotti ha guanyat les tres finals de Copa disputades, dues Coppa Itàlia com a entrenador del Milan i una FA Cup dirigint el Chelsea.
  • Leo Messi va superar Di Stéfano com a màxim golejador de la història dels Clàssics (21 gols) i tindrà l’opció de seguir ampliant aquesta xifra.
  • El Reial Madrid s’ha convertit en la víctima preferida de Messi, per sobre de l’Atlètic de Madrid, l’Osasuna i el Sevilla. Ha fet 21 gols als blancs.
  • Messi ha marcat dos gols en les tres finals de Copa del Rei que ha disputat, però encara no ha aconseguit marcar contra l’equip blanc en els cinc partits de Copa en què s’hi ha enfrontat.
  • Cristiano Ronaldo, dubte per a la final, ha marcat 13 gols contra el Barça i es troba a un de Gento i Puskas.
  • Cinc dels vuit gols que ha marcat Ronaldo en finals, tant amb el Madrid com amb el Manchester United, han estat de cap.
  • El Reial Madrid és l’equip que més finals de Copa ha disputat (38), però el Barça és l’equip que més Copes del Rei ha guanyat (26).