El miracle d’Iniesta a Stamford Bridge

El miracle d’Iniesta a Stamford Bridge

Un golàs del ‘8’ blaugrana en temps afegit al camp del Chelsea va classificar el Barça per a la final de la Lliga de Campions de Roma

El 6 de maig del 2009 el barcelonisme va viure una de les nits més emocionants de tota la seva història. L’equip disputava la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions a Stamford Bridge després del 0-0 registrat al Camp Nou. En un duel duríssim, en què el Barça no va poder imposar el seu joc, el Chelsea es va avançar amb un gol llunyà d’Essien al minut 9. A més, el conjunt blaugrana es va quedar amb un home menys al minut 66 per expulsió d’Abidal.

Anatomia d’un instant màgic

Tot estava en contra del Barça fins que un acte de fe el va portar a la glòria. Al minut 92, Xavi obre la jugada a la dreta per a Alves, que avança i centra al segon pal. La pilota cau als peus d’Eto’o, que no pot controlar-la, i Essien, en el seu intent de rebutjar-la la cedeix a Messi. Aquest condueix pel límit de l’àrea fins que cedeix l’esfèrica rasa a un Iniesta ben posicionat a la frontal. El xut del ‘8’, de primeres, entra per l’esquadra esquerra del porter Cech.

L’1-1 desferma l’èxtasi culer sobre la gespa de Stamford Bridge. Superats uns minuts més de patiment, el Barça es va classificar per a la final de Roma. Després de la Copa del Rei i la Lliga, el conjunt que dirigia Pep Guardiola assoliria el triplet en imposar-se al Manchester United per 2-0. Més tard també aixecaria les Supercopes d’Espanya i d’Europa i el Mundial de Clubs per rubricar un 2009 triomfal amb 6 títols. El gol d’Iniesta un 6 de maig a Londres havia canviat la història.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut