Onze Lligues guanyades a casa

Onze Lligues guanyades a casa

El FC Barcelona ha assegurat matemàticament cinc títols al camp de Les Corts i sis més al Camp Nou

El FC Barcelona podria guanyar aquest dissabte la seva 23a Lliga, la cinquena en els sis últims anys. Suposaria la 12a assolida de forma matemàtica a camp propi. Fins ara, els blaugranes n’han celebrat cinc al camp de Les Corts i sis més al Camp Nou.

La majoria, contra l’Athletic Club

Casualitat o no, quatre d’aquestes onze Lligues guanyades a casa han tingut l’Athletic Club com a rival. Va ser així a la penúltima jornada de la temporada 1944/45 (5-2) i a les últimes de la 1947/48 (3-0), 1952/53 (3-2) i, ja al Camp Nou,1991/92 (2-0). Cap altre rival ha tingut el ‘privilegi’ d’assistir a tantes Lligues culers en territori barcelonista.

A banda de les tres contra l’Athletic Club el FC Barcelona va assolir dues Lligues més sobre la gespa del camp de Les Corts. Va ser contra l’Espanyol a l’últim partit de la temporada 1948/49 (2-1) i contra la UD Las Palmas en la penúltima jornada de tres cursos més tard (7-0).

Mai contra l’Atlètic de Madrid

La resta de Lligues a casa serien al Camp Nou. La primera, el 1960, després d’una victòria per 5-0 contra el Saragossa a l’última jornada. El feu barcelonista no veuria guanyar una Lliga als seus jugadors fins a tres dècades més tard, quan s’encadenarien tres anys seguits amb celebracions al Camp Nou. Començant el 1992, se superaria, consecutivament, l’Athletic Club (2-0), la Reial Societat (1-0) i el Sevilla (5-2), sempre arrencant l’última jornada com a segon classificat.

Quatre temporades després, el 1998, el FC Barcelona s’asseguraria una nova Lliga al Camp Nou. El rival tornaria a ser el Saragossa, que perdria per 1-0 a quatre jornades per a la conclusió de la Lliga. L’últim precedent, força proper, és el de l’any 2010, quan el Barça va tombar el Valladolid per 4-0 en l’últim partit de Lliga.

D’aquesta manera, el FC Barcelona mai ha celebrat una Lliga com a local contra l’Atlètic de Madrid. Arribarà el primer cop aquest cap de setmana?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut