Cinc anys d’una final de Copa memorable

Cinc anys d’una final de Copa memorable

El 13 de maig del 2009 el Barça guanyava a València contra l’Athletic Club la primera peça del Triplet Touré Yaya, Messi, Bojan i Xavi van ser els anotadors d’una gloriosa remuntada blaugrana

Aquest dimarts es compleixen cinc anys de la inoblidable final de València contra l’Athletic Club, enmig d’un mes de maig del 2009 històric. Havia començat amb el llegendari 2-6 al Bernabéu i el miraculós gol d’Iniesta a Stamford Bridge. La Copa del Rei del dia 13 obria l’aixeta dels títols. La Lliga i la Champions League completarien el Triplet blaugrana. Posteriorment, les Supercopes d’Espanya i d’Europa i el Mundial de Clubs feien del Barça el primer equip –i únic fins ara- que alçava els sis títols en un any.

Nit per a la història

Aquella nit es va viure una autèntica festa futbolística a Mestalla. El Barça hi acudia després de gairebé tres anys sense títols dels grans, mentre que l’Athletic Club feia un quart de segle que no disputava una final de Copa del Rei. Regnava la il·lusió i el bon ambient entre les aficions. A més, culers i lleons es jugaven la supremacia en el torneig del KO.

Una remuntada de videoteca

L’Athletic Club, que feia setmanes que únicament pensava en aquell partit, es va avançar al minut 9 amb un cop de cap de Toquero. El plantejament defensiu dels bascos va dificultar el joc del Barça durant el primer temps, però un golàs de Touré Yaya va aportar tranquil·litat al conjunt que dirigia Pep Guardiola.

A la segona part seria imparable. Messi, Bojan i Xavi sentenciarien la final. Així, l’equip viuria amb placidesa i l’afició amb eufòria la mitja hora final. La 25a Copa entrava a les vitrines del FC Barcelona i s’iniciava el cicle més triomfal de la història del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut