20 anys de la Lliga del 94

20 anys de la Lliga del 94

El Dream Team va guanyar la seva quarta Lliga consecutiva gràcies a la victòria contra el Sevilla i el penal fallat en l’últim minut de Djukic

La Lliga del 1994 sempre serà recordada pel penal fallat per Miroslav Djukic, jugador del Deportivo de la Corunya, i que va donar el quart títol consecutiu del Barça de Johan Cruyff. Aquell 14 de maig de 1994 va tornar a ser una tarda de transistors. El Dream Team s’enfrontava al Camp Nou contra el Sevilla, mentre que el Dépor, primer a la classificació, rebia a casa el València.

Els blaugranes van fer la feina. Tot i veure com el Sevilla s’avançava en dues ocasions gràcies als gols de Simeone i Suker, el conjunt de Cruyff va capgirar el partit i van acabar guanyant per 5 a 2 amb gols de Stòitxkov (2) Romário, Laudrup i Bakero.

Però tot i la victòria, el Barça tenia la mirada posada a la Corunya, on continuava l’empat a zero. Un gol feia campió el Dépor i van tenir l’oportunitat de proclamar-s-hi en l’últim minut, quan l’àrbitre els va xiular un penal a favor. Djukic va ser l’encarregat de llençar-lo però el va fallar. Mentre a Riazor va envair la tristesa, al Camp Nou es va desfermar l’eufòria i l’alegria després de 90 minuts d’infart.

Amb aquella Lliga el ‘Dream Team’ es proclamava campió per quarta temporada consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut