Martino: “Els antecedents no compten”

Martino: “Els antecedents no compten”

El tècnic resta valor als cinc partits previs amb l’Atlètic, en què no s’ha pogut guanyar, perquè aquest dissabte “l’estat emocional serà diferent” Insisteix en la importància de marcar primer per evitar que els matalassers es puguin tancar al seu camp

Gerardo Martino afronta l’últim partit de Lliga amb tota la il·lusió d’aixecar el títol. “Desitjo amb tota l’ànima guanyar la Lliga”, ha declarat aquest divendres en roda de premsa. Principalment, pels seus jugadors: “Han passat un any molt difícil. Se la mereixen per la seva dedicació, lluita i valentia”. 

En aquest sentit, el tècnic ha volgut lloar els jugadors que han fet un esforç final per estar disponibles contra l’Atlètic de Madrid. És el cas d’Alba, Piqué i Neymar, que han rebut l’alta mèdica. “Probablement no tots estiguin en les millors condicions, però no es tracta de jugar sis partits seguits. Només un”, ha explicat. I ha afegit: “Destaco la voluntat que han tingut per ser-hi presents, l’esforç que han fet i la valentia que han demostrat sabent que hi ha un Mundial a prop”.Els equips com l’Atlètic estan molt més incomodats quan han d’aixecar un marcador adversLa possible presència de tots tres futbolistes dificultarà encara més la decisió sobre l’onze inicial. El Tata Martino ha reconegut que haurà de ser “injust” amb algun dels seus jugadors. “No hi ha hagut un sol partit en què no hagi sentit que he estat injust amb algú a l’hora de fer l’alineació”, ha confessat.

Sobre el partit en si, Martino ha reconegut la vital importància de marcar primer, un fet que ja va destacar en altres partits amb l’Atlètic de Madrid. “Els equips que tenen el tipus de joc de l’Atlètic estan molt més incomodats quan han d’aixecar un marcador advers que quan van per davant. És cert que contra el Chelsea, en la tornada de la semifinal de Champions, van fer-ho, però la majoria de cops no ha estat així”, ha assegurat.Seria el primer títol jugant d’una forma normal. Amb patiment, lluita i dissidènciesCal recordar que el Barça mai ha anat per davant contra l’Atlètic de Madrid aquesta temporada. I que tampoc ha pogut batre els madrilenys en cap dels cinc partits disputats enguany.

Per Martino, aquest historial és secundari en un partit com el del Camp Nou. “No és un partit en què s’hagin de tenir en compte els antecedents. Hi ha un estat emocional diferent del de la resta de partits”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha declarat que hi haurà dos factors que poden marcar les diferències. El primer és el fet que a l’Atlètic de Madrid li serveix un empat. El segon, el factor Camp Nou. El Tata, en cas de poder triar, preferiria tenir l’avantatge de poder empatar.Lamento no haver tingut la sort de dirigir Puyol tot el temps que m’hauria agradatSigui com sigui, en cas de victòria, serà una Lliga diferent de les anteriors. “Seria el primer títol jugant d’una forma normal. Amb patiment, lluita i dissidències. Això té molt més a veure amb el futbol normal que no pas amb el que ha fet aquest equip en els últims anys, una cosa d’extraterrestres”, ha explicat.

Per acabar, Martino s’ha referit també a dos dels noms de més actualitat: Carles Puyol i Leo Messi. Del primer, que va acomiadar-se com a jugador culer aquest dijous, ha reconegut que els ha unit molt “tota l’empenta que ha posat per recuperar-se”, i ha lamentat no haver tingut la sort de dirigir-lo tot el temps que li hauria agradat.

Sobre Leo Messi i la seva revisió i adequació contractual, ha indicat: “Tot el que va bé a Messi va bé al Barça. És una molt bona notícia per a tots dos”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut