L'arribada de Rakitic actualitza els lligams del Barça amb Suïssa

L'arribada de Rakitic actualitza els lligams del Barça amb Suïssa

El nou jugador del Barça va néixer a 92 km de distància de la ciutat de Gamper Un total de 10 jugadors de nacionalitat suïssa han defensat la samarreta blaugrana

Tot i que la seva nacionalitat és croata, el nou jugador barcelonista Ivan Rakitic va néixer a la localitat suïssa de Möhlin. Aquesta circumstància ens serveix per recordar els forts vincles que va tenir el Barça amb Suïssa en els seus primers anys. La història és prou coneguda, però val la pena rememorar-la. Va ser un suís nascut a Winterthur (a 92 quilòmetres de distància de Möhlin), anomenat Hans Gamper, qui, juntament amb el seu compatriota i amic Walter Wild, va fundar el FC Barcelona a finals del segle XIX.

Tres suïssos a la reunió fundacional del Club

Quan el FC Barcelona va ser fundat al Gimnàs Solé, el 29 de novembre del 1899, dels dotze socis fundadors que van estampar la seva signatura a l’acta fundacional tres eren de nacionalitat suïssa, ja que al doblet Gamper-Wild s’hi havia afegit Otto Kunzle, un altre company de corredisses dels carrers del barri de Sant Gervasi de Cassoles, on vivia Gamper. En aquella reunió Walter Wild va ser nomenat president del FC Barcelona, el primer de la seva història.

Helvètics dels primers anys

A principis del segle passat va ser habitual la presència de jugadors suïssos a les files del FC Barcelona, per bé que de manera més aviat efímera. A banda dels esmentats Gamper (1899-1903), Wild (1899-1901) i Kunzle (1899), la història registra la presència de Schilling (1899), Viderkehr (1901-02), Meyer (1901-04), Gass (1902-03), Fischer (1902-04), Gaissert (1902-03) i Fonquernie (1909).

D’entre ells, a banda de l’extraordinària figura de Joan Gamper (120 gols en 51 partits), cal destacar George Meyer, un magnífic migcampista dels temps heroics que jugava amb un ull de vidre.

El cas de Luis Cembranos

Un gran salt en el temps ens porta a la temporada 1994/95, quan el migcampista del planter Luis Cembranos, nascut a Lucerna (Suïssa) però criat a Lleó, va arribar a jugar sis partits oficials (tres de Lliga i tres de Champions League) amb el primer equip del FC Barcelona abans de ser traspassat a l’Espanyol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut