Ivan Rakitic, el cinquè ‘4’ del Barça

Ivan Rakitic, el cinquè ‘4’ del Barça

Des que els dorsals són fixos, Guardiola, Andersson, Márquez, Cesc i ara Rakitic han lluït el ‘4’ blaugrana

Durant la seva presentació es va revelar que Ivan Rakitic lluirà el dorsal ‘4’ a la seva esquena. Des que els números dels jugadors són fixos a la Lliga espanyola (des de la temporada 1995/96), són ja cinc els futbolistes del Barça que l’han portat. A continuació repassem els quatre predecessors de Rakitic.

Pep Guardiola (1995-2001)
El primer que va escollir aquest dorsal permanentment per a tota la temporada va ser Pep Guardiola. El de Santpedor agafava així el relleu al seu admirat Ronald Koeman, que l’havia posseït habitualment entre el 1989 i el 1995. Guardiola era l’organitzador del joc per davant de la defensa. Era, doncs, el que jugava de ‘4’ segons la filosofia de futbol holandesa. Va mantenir el dorsal fins que va deixar el Club com a futbolista, el 2001, i el mateix Rakitic va reconèixer que a l’hora d’elegir havia pensat en ell.

Patrick Andersson (2001-03)
El defensa internacional suec va aterrar al Camp Nou després d’haver triomfat al Bayern de Munic i es va atrevir a assumir el repte d’heretar el dorsal d’un símbol com Guardiola. Central elegant i dominador en el joc aeri, les lesions li van impedir gaudir de continuïtat al Barça i de demostrar la seva qualitat. En tres temporades al Club només va poder disputar 19 partits a la Lliga.

Rafa Márquez (2003-10)
Andersson cediria el seu número a Rafa Márquez quan aquest va fitxar pel Barça. El mexicà, conegut com ‘el Kaiser’, va començar jugant com a migcentre i va acabar de central, on va formar una parella imponent amb Puyol o Piqué. Márquez tenia un excel·lent desplaçament de pilota, una gran col·locació i era molt solvent a pilota aturada. En set anys va guanyar, entre d’altres, quatre Lligues i dues Champions League, va disputar 242 partits oficials i va marcar 13 gols.

Cesc Fàbregas (2011-14)
Amb la marxa de Márquez, el ‘4’ va quedar orfe una temporada. Fins a l’arribada de Cesc Fàbregas, que se’l va apropiar en honor al seu ídol d’infància i aleshores entrenador, Pep Guardiola. De tots els que han vestit aquest dorsal darrerament, Cesc és el que ocupava un lloc més avançat, ja que alternava les posicions d’interior i de fals ‘9’. L’etapa al primer equip barcelonista del d’Arenys es va tancar oficialment fa uns dies amb 151 compromisos disputats i 42 dianes signades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut