D’exjugadors a tècnics del Barça

D’exjugadors a tècnics del Barça

Sis exjugadors del Barça són actualment al Club exercint com a entrenadors i tres més són als despatxos Luis Enrique, al primer equip, Eusebio, al Barça B, i Vinyals, al Juvenil A, tres dels més destacats

Molts exjugadors de futbol, un cop retirats, passen a les banquetes. La gran majoria comencen des de les categories inferiors del futbol formatiu i, a poc a poc, van ascendint a mesura que agafen més experiència. És el cas de sis exjugadors del Barça que actualment entrenen equips professionals o de les categories inferiors. O també exjugadors que han passat a dirigir i prendre decisions pel club de la seva vida des d’un altre lloc: els despatxos.

Amb l’arribada de Gabri Garcia -que va estar 13 anys entre les categories inferiors i el primer equip- a l’‘staff’ tècnic del Barça B, repassem quins exjugadors són ara donant ordres als seus jugadors. El cas més evident és el de Luis Enrique Martínez, actual primer entrenador del FC Barcelona després d’haver jugat al Barça del 1996 al 2004. Abans d’arribar al primer equip va entrenar el Barça B, el Roma i el Celta de Vigo. També trobem Eusebio Sacristán a la banqueta del filial després que el de La Seca jugués al Barça del 1988 al 1995. Va formar part del cos tècnic del primer equip amb Frank Rijkaard i des de fa tres temporades és l’entrenador del Barça B.

Al Juvenil i al Cadet

Si mirem més enllà, cap al Juvenil A, ens trobem Jordi Vinyals. Actual campió d’Europa amb el Barça Juvenil, Vinyals també va vestir la samarreta del Barça i fa dues temporades que dirigeix el Juvenil A blaugrana, un equip amb èxit. Al Juvenil B ens trobem Fran Garcia Pimienta. L’exdavanter barceloní va estar al Club durant més de 10 anys com a jugador i en suma 10 més com a tècnic de les categories inferiors. Ara fa tres temporades que s’encarrega del progrés dels jugadors del Juvenil B.

Un altre exjugador és l’encarregat del Cadet A. Es tracta de Quique Álvarez, que va jugar a les categories inferiors del Barça B diverses temporades. El gran dels germans Álvarez, fill de l’exjugador i entrenador Quique Costas, ja suma diverses temporades a les categories inferiors del Club.

També als despatxos

I és que no només el futur dels exjugadors passa per les banquetes. I és que Jordi Roura, fins aquesta temporada al cos tècnic del Barça, serà a partir d’ara director esportiu del futbol formatiu, mentre que Carles Puyol, retirat aquest 2014, ocuparà el càrrec d’assistent a la secretaria tècnica a partir d’aquest setembre. Puyol, que ha jugat 15 anys al primer equip, serà la mà dreta d’Andoni Zubizarreta, exporter del Barça del 1986 al 1994 i que des del 2010 és a la secretaria tècnica del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut