OGC Niça: Un projecte jove amb un talent encara per explotar

OGC Niça: Un projecte jove amb un talent encara per explotar

El proper rival del Barça, equip de la Ligue 1, vol créixer a poc a poc per acabar plantant cara als equips més poderosos del futbol francès Després d’una mala temporada, els de Claude Puel esperen tornar a repetir el bon curs 2012/13

El 19 de setembre del 1973, el FC Barcelona marxava de l’estadi de Le Ray, a Niça, amb una contundent derrota per 3-0 contra l’equip local, l’OGC Niça. Dues setmanes més tard, el 3 d’octubre, el Barça no podia remuntar el resultat al Camp Nou i, tot i vèncer l’equip francès per 2-0, va quedar eliminat de la Copa de Fires, l'actual Europa League, a 1/32 de final.

40 anys després el Barça torna a viatjar a la Costa Blava per enfrontar-se al Niça, que ocupa la posició 138 al rànquing UEFA 2014/15. Aquest cop, però, no hi haurà ferides. El caire amistós del partit permetrà a uns i altres preparar-se per a l’inici de les seves lligues respectives, que comencen al mes d’agost. El Niça es posarà en marxa abans que els blaugranes, i el 9 d’agost ja disputarà la primera jornada de la Ligue 1 francesa contra el Tolosa a casa, a l’Allianz Riviera, un estadi inaugurat l’any 2013.

Continuar a l’elit del futbol francès

Els homes dirigits per Claude Puel aspiren a repetir salvació i continuar a la màxima categoria del futbol francès, però esperen que aquesta nova temporada que comença no sigui tan dura com l’anterior. El poder d’altres clubs de la Lliga francesa, la joventut que caracteritza l’equip i les constants lesions que van patir van fer que, durant el curs 2013/14, el Niça sumés 12 victòries, 6 empats, 20 derrotes, 30 gols marcats i 44 gols encaixats. Unes dades que, al final de temporada, el van situar dissetens de la classificació, amb 42 punts en 38 partits i a 2 punts del descens.

I això que el Niça venia de completar una de les millors temporades de la seva època més recent. El curs 2012/13 l’equip de la Costa Blava es va convertir en la revelació del futbol francès i va acabar quart a la Ligue 1, amb 64 punts, a només tres de l’Olympique de Lió, tercer classificat. Una posició, la quarta, que va permetre al Niça jugar, de nou, els 1/32 de final de l'Europa League. Malgrat tot, va quedar eliminat a mans de l’Apollon de Xipre, amb un resultat global de 2-1.

Un projecte a l’ombra del futbol francès

El curs passat ja ha estat oblidat pel president del conjunt roig-i-negre, Jean-Pierre Rivere. El dirigent francès, juntament amb la resta de directius, és conscient de la dificultat que un equip com el Niça es pugui fer un lloc entre els millors de la Lliga, amb conjunts com el Mònaco, el gran rival per la proximitat geogràfica entre les dues ciutats de la Costa Blava, o el PSG, a banda dels gairebé sempre constants Olympique de Lió, Olympique de Marsella o Lilla, entre altres.

Malgrat tot, Rivere demana paciència i confia a haver crescut força en quatre o cinc anys. Actualment el Niça està format per molts jugadors joves, una de les bases del projecte. El fet que molts dels futbolistes rebin ofertes d’altres clubs demostra l’esforç i el treball del Niça.

Això sí, aquesta temporada haurà de refer-se de la marxa del porter colombià David Ospina, un dels ídols de l’afició, que, després de cinc anys a l’entitat, fitxa per l’Arsenal. El club haurà de reforçar la porteria perquè, a més, també té la baixa de Joris Delle, per una lesió de llarga durada. La bona notícia per als aficionats del Niça és que algunes de les peces fonamentals de l’equip encara continuen al club. Es tracta del màxim golejador, l’argentí Darío Cvitanich, així com el jove extrem Eric Beautheac i els migcampistes Didier Digard, Jeremy Pied i Mathieu Bodmer. A més, s’hi incorporen Julien Vercauteren i l’internacional suec Niklas Hult.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut