El Gamper contra el Club León, en dades

El FC Barcelona es va emportar el seu 37è trofeu estiuenc de la història en un partit que va deixar uns quants noms propis Amb dos gols contra l’equip mexicà, Munir es va convertir en el Pitxitxi blaugrana de la pretemporada, amb un total de quatre dianes

Pocs dies abans de l’inici de la competició oficial, el Barça de Luis Enrique ja s’ha presentat davant l’afició al Camp Nou. Va ser una estrena il·lusionant, en un partit contra el Club León que va deixar uns quants noms propis, com ara Rakitic, Sergio Busquets, Munir i Messi. A continuació repassem algunes dades del 49è Trofeu Joan Gamper:

La victòria per 6-0 del Barça contra el León significa el 37è Trofeu Joan Gamper de la història del Club en les 49 edicions disputades.

Munir s’ha convertit en el Pitxitxi blaugrana de la pretemporada, amb un total de quatre gols. Els dos d’ahir són els primers que el davanter madrileny marca al Camp Nou. Contra el Hèlsinki també va veure porteria en dues ocasions.

Sergio Busquets va liderar el mig del camp fins que va ser substituït per Samper, al minut 62. El nou ‘5’ del Barça va robar un total de vuit pilotes.

Messi, Neymar, Mascherano i Alves, els quatre últims jugadors a tornar de vacances després del Mundial, van debutar a l’onze titular en el primer partit de pretemporada que disputaven.

El croat Iván Rakitic va estrenar-se davant la seva nova afició amb un partit extraordinari. En 62 minuts, va rematar a porteria en tres ocasions, va recuperar cinc pilotes i va fer una assistència de gol.

Arribar i moldre. Leo Messi només va necessitar tres minuts per perforar la xarxa rival, després d’una bona jugada amb Neymar. És el cinquè gol que l’argentí marca en una edició del Trofeu Joan Gamper. Anteriorment, ja havia marcat un gol contra el Santos (2013), dos més contra el Nàpols (2011) i un més contra l’Inter (2007). A més, amb tres assistències i un gol, va ser nomenat el millor jugador del partit.

Andrés Iniesta, a la primera meitat, i Xavi, a la segona, van lluir el braçalet de capità. El de Terrassa va ser l’encarregat d’aixecar el trofeu de campió.

Des del minut 62, amb l’entrada de Xavi, Montoya, Sandro, Sergi Roberto i Samper, fins al 76, amb el debut de Luis Suárez, van coincidir sobre el terreny de joc onze jugadors formats a la Masia. Durant aquest quart d’hora, l’equip de Luis Enrique va estar format per Masip, Montoya, Piqué, Bartra, Jordi Alba, Samper, Xavi, Sergi Roberto, Sandro, Rafinha i Munir.