El Barça ja té un monument dedicat a tots els seus jugadors

El Barça ja té un monument dedicat a tots els seus jugadors

L’acte principal de la festivitat de la Mercè al Camp Nou, presidit per Jordi Cardoner i Ramon Alfonseda, ha reunit una gran representació d’esportistes i veterans del Club a la Plaça dels Jugadors

Els tradicionals actes per commemorar la festivitat de la Mercè al Camp Nou ha comptat aquest any amb una inauguració per a la història, la de la Plaça dels Jugadors, on ha quedat ubicat el Monument als Jugadors del FC Barcelona, que també ha estat descobert avui per primera vegada.

L’acte ha estat un homenatge a tots els jugadors i jugadores del Club, representats en l’obra de l’escultora Rosa Serra, que ha estat descoberta pel vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, en nom del president del FC Barcelona, Josep María Bartomeu, que no ha pogut assistir per un procés gripal; i Ramon alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), impulsora del Monument; el directiu Pau Vilanova i una representació d’esportistes del Club, des del primer equip, al femení, les categories inferiors il·lustres veterans, molts d’ells membres de l’ABJ.

Han participat Jordi Masip, jugador del primer equip, Laura Ràfols, capitana del Femení A; María Llompart, jugadora del Femení Juvenil-Cadet; Ricard Puig, jugador del Cadet A, Eric Garcia, jugador de l’infantil A, a més dels tècnics del Barça B i ex jugadors Eusebio Sacristán i Gabri Garcia, Carlos Hugo, Carles Busquets; els responsables del futbol formatiu, Jordi Roura i Aureli Altimira, i els veterans Josep Fusté, Carles Rexach i membres de l’ABJ com Joaquim Rifé, Llorenç Rifé, Paco Fortes, Quique Costas, Rodri, Joaquim Basora, Joan Blanquera, Paco Clos, Ramon Maria Calderé, Toño de la Cruz, Josep Franch, Salvador Sadurní, Justo Tejada, Martí Vergés o Josep Palau, entre d’altres.

El Monument als Jugadors del FC Barcelona és una escultura elaborada amb bronze i ferro, de grans dimensions (3,70 metres d’alçada i 600 quilos), que vol retre un homenatge a tots els futbolistes del FC Barcelona, del passat, el present i el futur; futbolistes de qualsevol categoria, que han crescut en un marc de futbol i uns valors molt concrets representats en La Masia i en totes les persones (entrenadors, massatgistes, utillaires...) que han contribuït a formar-los com a persones. L’escultura parteix d’una idea conjunta entre el FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors.

En el transcurs de l’acte, els jugadors del futbol formatiu i del femení, Eric Garcia, Maria Llompart, Ricard Puig Martí i Laura Ràfols, han llegit els fragments del poema que ha elaborat especialment per l’ocasió Joan Vilà, ex jugador del FC Barcelona, actual director de Metodologia de l’àrea de futbol i membre de la junta directiva de l’Agrupació Barça Jugadors.

[+] Llegeix el poema íntegre que Joan Vilà va elaborar especialment per a l'ocasió.

Declaracions del vicepresident del FC Barcelona, Jordi Cardoner

“Avui estem fent un homenatge a la història, als valors, als que esteu aquí i als que no hi són. Sobretot a molts que han marcat i que han deixat escrit els seus noms amb els seu esforç. Vull agrair a tots ells en nom del club; agrair, evidentment, a l’artista: Rosa Serra, que ha sabut copsar el que se li va traslladar; la voluntat de fer un monument, no a ningú, sinó a tots. No a les persones, sinó al club. Els jugadors que molts d’ells no tenen ‘pitxitxi’, no sortien als cromos que col·leccionàvem alguns de petits, però que van suar la samarreta amb el mateix esforç, compromís i tots aquells valors que avui els nois de la nostra escola i la Masia treballen dia a dia”.

“Em quedo amb una frase del nostre fundador, Joan Gamper: ‘Damunt el pit tots porten l’escut del Barça i a sota aquest escut, ens batega el cor’. Amb aquesta frase, agraït per la vostra presència, per molts anys. Visca el Barça i Visca Catalunya!”.

Declaracions del president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda

“El monument representa el passat, el present i el futur del FC Barcelona. La presencia de la figura de la Masia en aquest monument simbolitza la difusió dels valors del Club a tot el món”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut