CB Prat – FC Barcelona B: Paguen una mala segona part (73-69)

Els blaugranes han dominat durant la primera part (33-42) però no han pogut superar un gran parcial dels locals El bon partit de Sulejmanovic (21 punts i 9 rebots) i Hakanson (23 punts i 25 de valoració) no ha estat suficient

El Barça B s’ha quedat a un pas de disputar la final de la Lliga Catalana LEB. Els homes d’Aleix Duran han caigut per 73-69 contra el CB Prat a la segona semifinal després d’un mal tercer període. Els blaugranes, que havien estat genials en el primer temps (33-42) han encaixat un parcial de 26-10 en el tercer quart i des d’aleshores i fins al final del partit els locals, els amfitrions, s’han fet seu el partit.

A un gran nivell

El fet que fos el primer partit de la pretemporada ha fet que hi hagués impresicions en tots dos equips. El Barça, liderat per Sulejmanovic, Moix i Hakanson, ha començat a manar des de l’inici i al minut 4 dominava per 11-14. Tot i l’alta anotació, en el partit hi havia moltes errades generades per la joventut dels equips de Julbe i Aleix Duran. Tot i així, al minut deu, 18-20 a favor dels blaugranes.

En el segon quart el filial ha tingut menys ritme i més errors i això ha permès als locals, als amfitrions, posar-se per davant (22-20). Amb un Emir Sulejmanovic immens en el rebot defensiu i ofensiu el Barça B ha tornat a agafar les regnes del partit amb el 24-25 i posteriorment amb el 26-29 del minut 15. L’avantatge no ha estat més gran pels errors des del tir lliure, tot i que la defensa blaugrana era genial.

Aleshores, Stefan Peno, amb robatoris de pilota, un triple i una esmaixada, s’ha fet el partit seu i ha donat una primera renda important de nou punts, 29-38 (min 18). Qui s’ha tornat a afegir a la festa ha estat Hakanson, que ha robat la pilota i ha situat el +12 a un minut pel descans (30-42). Finalment, el resultat al minut 20 ha estat de 33-42.

Reacció local

En el tercer període el Barça B ha perdut la concentració durant uns minuts i ho ha pagat. I és que els locals amb un parcial obert de 17-6 s’han situat per davant en el marcador (50-49) i això ha estat letal per als d’Aleix Duran, que no han reaccionat a temps. Els locals, més còmodes en atac i agressius en defensa, han donat la volta a un matx que semblava encarat i han marxat al minut 30 set punts per sobre, 59-52. La tripleta Nikolic, Abalde i Gerbert Martí ha impulsat l’amfitrió.

En l’últim quart el filial, que sempre ha donat una bona imatge, ha intentat la remuntada però no ha estat possible. Ha arribat a anar 11 punts per darrere (63-52) i l’empenta de Hakanson ha estat vital per mantenir-se viu dins del partit (63-59, min 35). Algunes males decisions en defensa han seguit donant aire al Prat (71-62). De nou Sulejmanovic, amb un triple, ha ajustat el marcador, però no quedava temps per capgirar un partit que ha acabat 73-69. Així doncs, el filial del Barça s’ha quedat a un pas de disputar la final de la Lliga Catalana LEB.