FC Barcelona B – Bàsquet Pla: Remuntada sensacional (91-89)

Els blaugranes remunten 12 punts a la segona part, se situen per davant, envien el partit a la pròrroga i el guanyen des del talent Dos triples de Xavi Moix en vint segons han permès que el Barça B pogués endur-se el matx en temps extra

Victòria treballada, de creure-hi, de no deixar mai de lluitar. El filial ha sumat aquest diumenge a la Ciutat Esportiva la primera victòria de la temporada fent un partit sensacional a la segona part. Els punts de Sulejmanovic, Dedovic i l’eficàcia de Xavi Moix han capgirat un partit que s’ha tirat endavant des de la defensa i el talent innat.

De més a menys

La primera part ha tingut de tot, amb grans minuts de joc del Barça B, que ha completat un bon parcial inicial de 10-5, amb minuts confusos en què han encaixat un parcial de 0-10 que ha igualat el partit (15-20). Els de Duran, comandats en aquell moment per Sulejmanovic i Dedovic, han pecat en la defensa dels llançaments exteriors i això ha fet que els visitants s'avancessin en el marcador al segon període (21-22).

D’un resultat igualat s’ha passat a un gran encert de Rodríguez i Corbacho, que ha disparat el Pla a una renda de 9 punts (29-38). El Barça B ho ha intentat però l’equip de Marratxí s’ha fet fort i s’ha mantingut ferm amb el 33-45 amb el qual s’ha arribat al descans.

Remuntada blaugrana

Al segon temps tot ha canviat. La bona actitud demostrada no podia quedar en res, i la millora defensiva, amb els punts de Sulejmanovic, Dedovic i Moix, han canviat el signe del partit. Del 33-45 s’ha passat al 49-55 i les cares dels jugadors del Barça B han estat unes altres. Han cregut en la seva feina, han confiat en el company i han tancat el període només sis punts per sota, 57-63.

A l’últim període el Barça B ha empatat des de la defensa i el talent (65-65) i ha agafat tres punts de renda amb una cistella de Dedovic (70-67, min 37). Als últims tres minuts, amb molta tensió, calia mantenir el cap fred. El visitant Joan Riera, molt experimentat, s’ha fet seu el partit i l’ha guanyat amb tres tirs lliures i un triple a falta de trenta segons (72-77). Quan semblava tot perdut ha aparegut Xavi Moix amb dos triples en vint segons per portar el partit a la pròrroga (78-78).

Pròrroga blaugrana

Al temps extra els primers dels cinc minuts han anat punt a punt. Els nervis han frenat l’anotació i calia ser més llest que el rival per trobar bones accions. El filial s’ha situat dos punts per sobre, 83-81, a falta de tres minuts. De nou Riera, de tres, ha donat aire als seus, però Dedovic ha impulsat el Barça B (83-81). Amb el partit sota control, Moix ha sentenciat des del tir lliure fins al 91-89 final.