El Club organitza xerrades amb els equips formatius de la Masia per recordar Johan Cruyff

El Club organitza xerrades amb els equips formatius de la Masia per recordar Johan Cruyff

Alguns dels qui van ser jugadors del tècnic holandès com Amor o Roura, i el directiu Vilajoana, n’expliquen la influència al planter quan es compleixen tres anys de la seva mort

El 24 de març del 2016 el barcelonisme i el món del futbol es van veure colpejats per la notícia de la mort de Johan Cruyff. Han passat tres anys, però l’obra futbolística que va deixar continua viva i inspirant entrenadors i jugadors de tot el món. El millor homenatge que pot fer el Barça, que amb l’arribada de Cruyff va viure un punt d’inflexió històric, és mantenir-se fidel al seu llegat i al seu record. Per aquest motiu, durant aquesta setmana prèvia a l’aniversari de la seva mort el Club ha organitzat unes xerrades amb els equips del futbol formatiu masculí i femení de la Masia per recordar la seva figura i alguns dels conceptes metodològics que Cruyff va introduir en l’ideari futbolístic amb el qual es treballa al futbol formatiu.

EL LLEGAT DE JOHAN AL PLANTER

Els jugadors i jugadores dels equips de la Masia, des dels prebenjamins fins als juvenils, en el cas del futbol formatiu masculí, i des de les alevines fins al Barça B, en el cas del futbol formatiu femení, han pogut conèixer més a fons la figura de Johan Cruyff gràcies a aquesta iniciativa que s’ha celebrat des de dilluns a l’auditori de la Masia i que ha consistit en la projecció de tres peces audiovisuals i a les xerrades que han fet alguns responsables del futbol formatiu que també van ser deixebles de l’holandès en les seves èpoques com a jugadors. En el primer vídeo  s’aborda la vida del Johan futbolista; en el segon, el seu paper com a entrenador al Barça, i en el tercer, com ha influït la seva figura en la metodologia de joc i d’entrenaments del futbol blaugrana, l’anomenat ADN Barça.

A continuació, una vegada projectats els vídeos, Guillermo Amor i Jordi Roura, que van ser jugadors del tècnic holandès, o els responsables del futbol formatiu, Aureli Altimira i Markel Zubizarreta, han estat els encarregats de transmetre el que va representar Cruyff en els èxits i l’estil de joc que ha fet del Barça un referent en el món, i que ha evolucionat en els darrers anys a partir dels principis bàsics de la seva filosofia futbolística, com la possessió, la combinació, la pressió o la recuperació, a més de metodologies, com els entrenadors amb pilota o el rondo, que formen part del dia a dia dels jugadors i els seus equips.

EL LLEGAT DE JOHAN AL PLANTER

El directiu Xavier Vilajoana, responsable dins la Junta del futbol formatiu i de la Masia, també ha participat en algunes d’aquestes xerrades i també ha transmès la importància que per al Club va tenir la figura de Cruyff i el compromís institucional que s’ha adquirit posant el nom a l’Estadi  de la Ciutat Esportiva que forma part del projecte de l’Espai Barça, i que es troba actualment en la recta final de les obres. Aquest serà el temple del futbol formatiu, on jugaran habitualment els seus partits el Barça B, el Barça Femení i el Juvenil A quan disputi la UEFA Youth League europea a partir de la propera temporada.

Aquest diumenge, quan es compliran tres anys de la seva mort, el Club també difondrà un vídeo per recordar la influència futbolística que avui en dia exerceix Johan Cruyff en la formació esportiva dels equips de futbol del Club.

EL LLEGAT DE JOHAN AL PLANTER
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut