Pau Gasol, assessor estratègic i ambaixador global del Barça als Estats Units

Pau Gasol, assessor estratègic i ambaixador global del Barça als Estats Units

El president Josep Maria Bartomeu signa a Miami un acord amb l’esportista català perquè ajudi a enfortir la marca Barça i a obrir noves oportunitats de negoci, gràcies al seu prestigi, experiència i xarxa de contactes al país

Pau Gasol torna a unir-se al Barça, aquesta vegada des dels despatxos. El jugador català, actualment als Milwaukee Bucks de l’NBA, considerat el millor jugador espanyol de bàsquet de tots els temps, ha arribat a un acord amb el FC Barcelona per convertir-se en assessor estratègic, ambaixador global i partner del Club als Estats Units. El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i Pau Gasol han presentat aquest dijous a l’hotel Four Seasons de la ciutat de Miami aquesta aliança, amb una durada de dos anys, que té com a objectiu treballar conjuntament per enfortir la marca Barça (esportivament i empresarialment) en aquest país, on el gran dels germans Gasol és un ídol després d’una trajectòria de gran èxit durant 18 anys a la Lliga professional nord-americana.

El Barça, que es troba en un moment d’expansió i consolidació de la seva popularitat en un dels principals mercats estratègics com és el dels EUA, considera que Pau Gasol constitueix un aliat ideal per enfortir la marca del Club i per ajudar a obrir noves oportunitats de negoci gràcies al seu prestigi, experiència i xarxa de contactes al país. Una part important d’aquest acord inclou la col·laboració entre la Fundació Barça i la Gasol Foundation per crear i executar programes que avancin en les missions d'ambdues entitats socials als Estats Units i arreu del món per ajudar els infants més vulnerables.

Pau Gasol i Josep Maria Bartomeu signen l'acord - Jonathan Scott

 

Gràcies a aquest acord, Pau Gasol uneix la seva marca i imatge a la del Barça en el mercat dels Estats Units i posarà al servei del Club els contactes i les relacions que el jugador ha establert al llarg de la seva trajectòria a l’NBA, on ha defensat les samarretes dels Memphis Grizzlies (2001-2008), Los Angeles Lakers (2008-2014), Chicago Bulls (2014-2016), San Antonio Spurs (2016-2019) i actualment dels Milwaukee Bucks des de principis de març del 2019.

Pau Gasol i Josep Maria Bartomeu, a Miami - Jonathan Scott

Gasol també exercirà d’assessor estratègic del Club, treballant conjuntament amb l’oficina de Nova York que dirigeix Xavier O’Callaghan i amb l’equip directiu del Club a Barcelona, utilitzant la seva experiència amb l’NBA per fer créixer la influència del Barça i atraure possibles socis empresarials a un dels mercats més grans del món. La seva vinculació amb el Club també ajudarà a augmentar la base de fans que el Barça té als Estats Units i que ha crescut considerablement després de dos estius consecutius de gires de pretemporada amb el primer equip.

El Barça vol que Gasol contribueixi a fer créixer la marca Barça al voltant dels cinc eixos del Pla Estratègic 2015-2021: l’excel·lència esportiva, l’impacte social, el patrimoni i l’Espai Barça, la marca i el posicionament global i la gestió i sostenibilitat econòmica.

Pau Gasol tornarà així a establir un vincle amb el club que va defensar com a jugador durant els primer anys de la seva carrera. Nascut a Barcelona però crescut a Sant Boi de Llobregat, Pau va incorporar-se al FC Barcelona amb 16 anys la temporada 1997/98, amb el qual es va proclamar campió d’Espanya júnior. De la mà de Joan Montes, Gasol va debutar a la Lliga ACB el 17 de gener del 1999 davant el Càceres i la temporada 1999/00 va pujar definitivament al primer equip del Barça. La seva explosió es va produir als playoffs de la Lliga ACB i la Copa del Rei de Màlaga la temporada 2000/01.

El gran dels germans Gasol (el seu germà Marc, actualment als Toronto Raptors, també va jugar al Barça en categories inferiors, i va arribar també al primer equip) va despertar l’interès de moltes franquícies de l’NBA i finalment va ser escollit en la tercera posició del draft del 2001 per Atlanta Hawks, però els seus drets van ser traspassats als Memphis Grizzlies. Allà es va convertir en el segon jugador espanyol de la història que jugava a l’NBA i va començar una carrera professional fulgurant i exitosa a la millor Lliga de bàsquet del món que el va convertir en el primer jugador estranger nomenat rookie de l’any, el primer espanyol que va ser escollit per jugar un All-Star Game (Houston 2006), que va disputar uns playoffs (Grizzlies, 2003/04) i que va aconseguir l’anell de campió en dues ocasions (Lakers, 2008/09 i 2009/10).

Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:

“Pel FC Barcelona és un gran orgull poder tornar a comptar amb Pau Gasol al Club. Tornarà a representar el Barça, no a la pista com quan va començar a jugar a bàsquet, però sí en un món on també s’han de guanyar partits com és el de la imatge, la marca, la relació amb els fans i el compromís social. És una gran notícia per al nostre club i els nostres socis i aficionats poder comptar amb Pau Gasol com a assessor estratègic i ambaixador del Barça a un país clau per al creixement de la nostra marca com els Estats Units, on volem fer-nos encara més coneguts, admirats i estimats”.

“El Pau és un esportista exemplar i una persona amb uns valors que compartim al Club. És un referent i un exemple per als jugadors més joves per la seva actitud i el seu comportament; un esportista que sempre ha demostrat l’ambició i esperit de superació amb els seus equips i amb la selecció espanyola, on ha aconseguit els èxits més importants del món del bàsquet mundial, però també és una persona amb principis i molt compromesa a ajudar als més necessitats a través de la seva fundació i com a ambaixador de l’UNICEF. Estem segurs que amb Pau Gasol podrem aconseguir ser més forts als Estats Units i la col·laboració entre la seva fundació i la Fundació Barça ajudarà molts nens i nenes d’arreu del món que ho necessiten”.

Declaracions de Pau Gasol:

“És un honor per a mi representar el Barça fora de la pista i un repte que afronto amb molta il·lusió. Després d’anys jugant a la millor Lliga de bàsquet del món, espero poder aportar el coneixement que he adquirit i ajudar el Club en la consolidació de la marca Barça en el context americà. Aquest país és admirat pel seu dinamisme, la capacitat emprenedora de la seva gent, i com un dels mercats més competitius del món, i estic convençut que tants anys formant part de la família NBA, amb les lliçons apreses i les persones que he conegut, m’ajudaran a aportar valor des del primer minut. Tot i que segueixo competint a l’NBA, ara amb els Milwaukee Bucks i amb la mateixa motivació de sempre, aquest acord és molt important per a mi perquè representa el tipus de col·laboracions que persegueixo: estratègia i valors compartits, i una marca darrere amb la qual m’identifico, en aquest cas, per segona vegada a la meva vida”.

 “Així mateix, aquest acord també serveix per enfortir la relació entre la Gasol Foundation i la Fundació Barça, per treballar plegats i de manera coordinada en les nostres respectives missions als Estats Units, a Barcelona i arreu del món”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut