El CVB Barça, campió d’Espanya juvenil

El CVB Barça, campió d’Espanya juvenil

Les joves blaugrana superen l’IBSA CV ACE Gran Canaria a la final i porten el títol cap a Barcelona

Les noies del Juvenil A del Barça viatjaven a Las Palmas de Gran Canaria per segona vegada aquesta temporada per disputar el Campionat d'Espanya com a segon classificat de Catalunya. Després d'aconseguir la tercera posició la darrera temporada i de fer el segon lloc a la darrera Superlliga Júnior, la fita era poder competir de nou per pujar al podi.

Pas a pas

El repte començava dimecres al matí al grup D davant el CV Aljafería, un partit que es va resoldre per 3-0 i que va servir per agafar bones sensacions de cara al matx de la tarda, tot i que es va produir la lesió de Julia Molina, que malauradament quedaria fora de tota la resta del campionat.

Un segon repte davant d'un dels grans favorits pel títol, l’EMEVE de Lugo. L'enfrontament va començar amb molta tensió per part dels dos equips i les de Lugo van agafar un avantatge al primer set que no van poder neutralitzar les blaugranes, i van acabar cedint el set; al segon set el CVB Barça va aconseguir parar els punts forts de l'EMEVE i fer mal amb el servei, i va capgirar el partit amb la victòria per 3-1 (21-25,25-22,25-19,25-21).

Dijous, davant el Grupo Covadonga, les blaugranes buscaven el primer lloc del grup. En aquest partit es va tenir molta concentració des de l'inici i l'equip va aconseguir debilitar totes les línies rivals, que, amb molt d'esforç, anaven trobant els seus punts forts, però van cedir per 3-0 (25-7, 25-18, 25-21).

Camí del títol

Com a primeres de grup el CV Barça arribava al creuament per a semifinals davant l’Ilicitano d'Elx i l'Universitat de Granada. Així, divendres al matí s'encetava la fase davant les il·licitanes, a les quals van guanyar per 3-1.

Divendres a la tarda el pas a semifinals estava en joc davant l'Universitat de Granada, que havia resolt el seu partit davant les noies d'Elx per 3-0. Tot i així, el bon nivell de recepció mostrat va permetre guanyar per 3-0 el partit i passar a semifinals.

A les semifinals esperava el campió de les dues darreres edicions del Campionat d'Espanya, el Professional Answers Alcobendas, que venia invicte al campionat. Les blaugranes, molt ficades en el partit, van superar les madrilenyes per 3 a 0 i es van classificar per a una final en què es trobarien l’IBSA, organitzador del campionat.

Campiones d’Espanya

A la final, un servei molt agressiu que impedia a les canàries construir suposava el primer set de les blaugranes per 25-14. No obstant, al segon set les locals començaven decidides a capgirar la situació, però de nou el gran treball en bloqueig defensa igualava les forces. S'arribava al final del set amb un intercanvi de cops que acabaria afavorint les del Barça per 27-25. Ja al tercer de nou les blaugranes desplegaven el seu joc i variaven l'atac i el servei, fet que dificultava molt el joc de les locals, que utilitzaven tota la seva qualitat per tractar d'apropar-se. Les blaugranes, però, sòlides en el seu joc, impedien la reacció canària i tancaven el partit per 3-0 amb el 25-17 final.

Una gran alegria que, a més, anava acompanyada dels premis individuals per a Gomi (M. A. Gomilta) com a millor lliure, per a Ana Escamilla, com a millor oposada, i per a Anna Newsome, com a millor col·locadora i MVP del torneig. Tots aquests premis fan referència al joc col·lectiu que ha fet l'equip i a la solidesa mostrada durant el campionat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut