Els motius per creure en una gran nit a Europa

Els motius per creure en una gran nit a Europa

(21.00 h, Movistar Liga de Campeones) Els d’Ernesto Valverde es juguen el pas a quarts de final davant l’Olympique de Lió

El temple del FC Barcelona tornarà a viure una nit europea i serà determinant. El Barça es juga el pas als quarts de final de la Champions després d’empatar a zero en el partit d’anada a Lió. Toca activar el xip d’Europa un cop superat el partit davant el Rayo de dissabte (3-1). Els culers volen continuar avançant en la competició europea i accedir als quarts de final, una ronda a la qual el Barça accedeix cada curs des del 2007/08. L’únic jugador apercebut de sanció és Nélson Semedo.

Optimisme històric davant el 0-0 de l’anada

El resultat que el Barça es va endur cap al Camp Nou no és inèdit. I és que els blaugranes s’han trobat fins a quatre ocasions amb un 0-0 en la màxima competició europea, totes amb un bon final culer. Val a dir que dos d’aquests precedents es troben sota la denominació de la Copa d’Europa, concretament els que es van produir la temporada 1974/75 contra el Linz i el Feyenoord, respectivament.

Pel que fa a les dues eliminatòries amb la denominació de Lliga de Campions, el Benfica en el curs 2005/06 i el Milan el 2011/12, van ser la resta d’eliminatòries en què el Barça va accedir a la següent ronda europea després d’un 0-0 a l’anada.

L’omnipresència de Leo Messi

Amb el crac argentí damunt la gespa el Barça canvia totalment, atesa la qualitat i capacitat de generar perill a les defenses rivals. El ‘10’ blaugrana es troba entre els màxims golejadors europeus amb sis gols en cinc partits. A més, Leo Messi és el màxim golejador i el futbolista que ha repartit més assistències de les principals lligues europees.

L’Olympique de Lió no ha guanyat mai al Camp Nou

El conjunt francès no ha aconseguit cap triomf a l’Estadi. En les tres ocasions que l’Olympique de Lió ha visitat el conjunt culer, el Barça ha comptat els partits per victòries. A més, els blaugranes ho fan amb un balanç total de 10 gols a favor i 2 en contra. Si analitzem les estadístiques generals dels enfrontaments entre blaugranes i francesos, l’Olympique de Lió no ha guanyat mai contra el Barça: quatre victòries culers i tres empats. En el partit d’aquest dimecres, però, el conjunt francès podran comptar amb Fekir, que es va perdre l’anada per sanció.

La convocatòria de Valverde

El tècnic blaugrana ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Vidal, Umtiti i Aleñá. Queden fora de la convocatòria per lesió Rafinha i Vermaelen, mentre que Todibo ho és per decisió tècnica. Cal recordar que Aleñá seguirà lluint el dorsal ‘26’ durant la resta de Lliga de Campions, tot i que en Lliga i Copa hagi passat a portar el ‘21’.

Cal recordar que per aquest partit TMB reforçarà el seu servei de metro i d'autobusos. D'una banda el metro funcionarà fins les 12 de la nit, com és habitual en els dies feiners i s'augmentarà la freqüencia de trens. Pel que fa als autobusos i es reforçarà el servei de les línies H8 i 52 en funció de la demanda que es pugui produir. A més, es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i la plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut