El Barça Lassa, campió de l’Unser Norden Cup

El conjunt de Xavi Pascual s’imposa al Leipzig (31-21) i al Kiel (16-21) en els seus dos primers amistosos de pretemporada

El Barça Lassa no es cansa de guanyar. Després d’haver aixecat els set títols en joc la temporada passada, ha arrencat la pretemporada 2015/16 apuntant-se l’Unser Norden Cup, un triangular a terres alemanyes en què prenien part el FC Barcelona, el Leipzig i el Kiel, que exercia d’amfitrió. El conjunt de Xavi Pasual s’ha imposat als primers per 31-21 i als segons, un dels equips més potents del continent, per 16-21.

Debut dels fitxatges i victòria davant del Leipzig

El primer dels dos compromisos, que tenien un format de dos meitats de vint minuts cadascuna, ha servit per veure els primers minuts en pista dels dos nous fitxatges de l’equip culer, Marko Kopljar i Kamil Syprzak. El paper més destacat ha estat per a Jallouz, autor de quatre gols. L’aportació de la primera línia ha permès al Barça arribar a la mitja part amb un 16-12 a favor seu.

A la represa, el treball defensiu i la velocitat al contracop han estat clau per acabar d’assegurar la victòria. L’esperit competitiu –fins i tot en pretemporada– ha fet que el Barça Lassa no abaixés la guàrdia fins al 31-21 final.

Triomf de prestigi contra el Kiel

El segon rival era un pèl més exigent. El Kiel, un clar candidat a la Final Four i un conjunt més rodat que el Barça Lassa (jugarà la primera eliminatòria de la Copa alemanya aquest cap de setmana), ha arrencat amb un ràpid 3-1 a favor seu. La resposta culer ha arribat mitjançant un bon treball defensiu i l’aportació de Saric sota pals, que han fet passar el marcador al 4-7, resultat que exigia un temps mort dels germànics. S’arribava amb un 7-9 a la mitja part.

La concentració defensiva i les aturades de Pérez de Vargas han permès al Barça Lassa augmentar les diferències a la represa. Dos gols consecutius de Sigurdsson posaven el 10-15 al minut 25, distància que els culers mantindrien fins al final del partit. Victòria de prestigi en una pista d’aquelles sempre complicades. I de passada, un nou títol al sac.